Prostreno.cz

Příznaky signalizující nebezpečnou plíseň v domácnosti

Máte podezřele zarudlé oči, v noci se často potíte a bolesti hlavy už patří k vašemu každodennímu údělu? Pokud ke všemu trpíte zažívacími obtížemi a neuhasitelnou žízní, možná za to mohou plísně, které se jako černí nájemníci nastěhovali k vám domů!

Plíseň je bohužel všude kolem, i když se šikovně skrývá v zákoutích a mnozí si jí ani nevšimnou. Nesmírně se jí daří ve vlhkém prostředí, tudíž je docela dost možné, že zasáhla i vaše sprchové závěsy v koupelně, dřez v kuchyni, suterén nebo rohy některých místností. Může však číhat také pod obklady, koberci či tapetami. Protože se blíží Vánoce, brzy na vaše zdraví zaútočí dvojnásob. Co mají tyto škodlivé houby společného s nejkrásnějšími svátky roku? Vlastně všechno…

Jehličí jako úhlavní nepřítel

Odborníci jsou toho názoru, že plíseň se hojně vyskytuje i tam, kde byste to asi nečekali – na vánočních stromcích. Strůjcem jsou nedostatečně očištěné ozdoby, které na svůj jehličnan, zrady netuše, zvesela pověsíte. Podle závěrů mnoha studií právě vánoční ozdoby kvůli množícím se plísním dramaticky přispívají k poklesu kvality domácího ovzduší. Výsledkem jsou v krajních případech alergické příznaky a astmatické záchvaty. Jste v šoku? Jistě vás nepotěší ani to, že mimo těch „vánočních“ existuje více než tisíc druhů plísní, ze kterých číhají nemalá rizika. Co s vámi něco takového dokáže provést?

Od infekce po zápal plic

Lékaři upozorňují na pět nejčastějších forem plísní. Je asi jedno, které si libují v kobercích, ve dřevu, vzduchu, na linoleu či ve spárách dlaždic, protože zdravotní následky mají bez výjimky všechny. Jmenovitě se jedná o infekce plic a kůže, zmíněnou alergii a astma, horečku, potíže s dýcháním, zápal plic nebo dráždivé reakce organismu. Jak sami vidíte, žádná sranda. Dá se poznat včas, že se řítíte do maléru a vaše domácnost není tak čistá, jak předpokládáte? Naštěstí ano. Nebezpečný nadbytek plísní ve svém okolí poznáte na svém těle, které se v tomhle nemýlí. Co platí za jistý druh varování?

Příznaky, u nichž je třeba zbystřit

Mezi časté symptomy útoku plísní patří červené oči, problémy s viděním, podezřelá citlivost na světlo a nevysvětlitelný třes těla. Právo panikařit máte i tehdy, kdy zaznamenáte potíže s regulací teploty, časté noční pocení, slabost, únavu a permanentní pocit žízně. Ukazatelem jsou také bolesti hlavy, špatná paměť, svalové křeče, průjmy, necitlivost končetin, kašel i náhlá ztráta chuti k jídlu. Poznali jste se v těchto bodech? Pak je na místě toxicitu plísní léčit s pomocí odborníka a zbavit se strůjců všech potíží ve vaší domácnosti! Nejlépe okamžitě…

Zdroj: www.nontoxichome.com, www.verywellhealth.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat