Prostreno.cz

Smrkový esenciální olej. Proč by vám doma neměl chybět

Aromaterapie se těší velké oblibě a není se vůbec čemu divit. Vždyť téměř každý olej představuje voňavé řešení nějakého problému! Konkrétně smrk vám dodá energii, posílí imunitní systém a zbaví vás bolesti kloubů.

Milujete nade všechno vůni lesa, ale momentální počasí bohužel procházkám moc nepřeje? Ani tak se o tento líbezný čichový vjem nemusíte nechat připravit. Zvlášť v případě, že jste fanouškem aromaterapie! Smrkový esenciální olej nejenže přinese přírodní aroma až k vám domů, je pro vás také neuvěřitelně prospěšný. Co všechno z lahvičky s „instantním jehličím“ můžete získat?

Energetická vzpruha, co přijde vhod

Podzim je symbolem únavy – to víme všichni. Změna času z letního na zimní celou situaci ještě zhoršuje, protože pořádně naruší spánkové návyky. Většinou hledáte spásu v kávě, která vás sice „nakopne“, ale jen na krátkou chvíli? Vzpružte se smrkovým olejem, jehož účinky přetrvávají podstatně déle. A stačí do aromalampy přidat sotva pár kapek!

Stres? Tak s tím se rozlučte

Nejen chronicky unavení jedinci se na „tekutý smrk“ mohou spolehnout. Spásou je totiž i pro ty, kteří dennodenně čelí velkému stresu. Jak to? Je známo, že tenhle olejíček podporuje nadledviny, což jsou žlázy, které tělu pomáhají lépe zvládat nervozitu. Už zapalujete svíčku? Dobře děláte…

Posílení imunity a ochrana před bacily

Další výhodou esenciálního zázraku navozujícího pocit pobytu na lesní mýtině je ta, že posiluje přirozenou obranyschopnost. Inhalování smrkové vůně pročistí respirační systém od choroboplodných mikroorganismů, které útočí na zdraví vašich plic. Závěry četných vědeckých studií dokonce naznačují, že zmíněný olej je schopen neutralizovat určité jedovaté látky ve vzduchu a díky tomu snižuje pravděpodobnost vzniku onemocnění dýchacích cest. Efektivní čistička ovzduší, nemyslíte? Navíc za minimální náklady.

Náhražka prášků proti bolesti

Trápí vás otoky či bolesti kloubů? O důvod víc, proč vyrazit do obchodu s esenciálními oleji a ptát se po smrku. Jeho zevní použití na postižená místa tlumí záněty i bolístky všeho druhu, takže si s ním to zlobivé koleno nebo loket klidně namažte. Pokud si malé množství vetřete i do spánků, možná přijde k rozumu i nenáviděná migréna!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat