Prostreno.cz

Výtok z nosu. Co zaručeně pomůže i bez léků

Kdo by to v období chřipkové epidemie neznal? Náhlé záchvaty kýchání, výtok z nosu, začervenání pokožky, podrážděná nosní sliznice. Do fronty v lékárně se postavit nemusíte. Zkuste tyhle účinné tipy, které vašemu nosu uleví!

Výtok z nosu patří k jednomu ze způsobů, skrz které se tělo vypořádává s chřipkou, infekcemi, nachlazením a alergeny. Pomoci si můžete běžně dostupnými prostředky z lékárny, ale také s čistě přírodními tipy. Co váš nos zachrání?

Pára

Tato metoda ve skutečnosti napomáhá odstranění jakéhokoli hlenu v nosních průchodech. Stačí horkou vodu nalít do misky, sklonit se nad ni, přikrýt hlavu ručníkem a vdechovat páru. Tuto proceduru byste měli absolvovat několikrát denně. Do vody podle potřeby přidejte mátový nebo eukalyptový olej. Obojí vyčistí vaše dutiny jedna radost.

Zázvor

Dalším možným řešením pro výplach nosu je zázvor. Toto koření vlastně obsahuje některé antioxidanty, které mohou pomoci zlepšit imunitní systém. Antivirové a antibakteriální vlastnosti zázvoru jsou účinné při odstraňování různých onemocnění, včetně zmíněného výtoku. Uvařte si čaj, nebo v puse převalujte malý kousek zázvoru.

Kurkuma

Kurkuma také patří k domácím prostředkům, které vás zbaví výtoku z nosu. To díky jejím protizánětlivým, antivirovým, antibakteriálním a antioxidačním vlastnostem. Namočte poloviční lžičku suché kurkumy do šálku lněného oleje. Udržujte tuto směs teplou a vdechujte výpary. Střídejte přitom jednu dírku s druhou. (Provádějte dvakrát denně.)

Eukalyptový olej

Máte doma esenciální olej z eukalyptu? Výborně! Naneste pár kapek na kapesník a vdechujte opojnou vůni. Eukalyptový olej je známý svými antivirovými a antimikrobiálními vlastnostmi, a proto je dobrou volbou, pokud trpíte nachlazením. Trápí vás bolesti hlavy, nebo vám vadí, že se naopak nemůžete pořádně vysmrkat? V misce smíchejte 2 šálky rajčatové šťávy, 2 lžíce citronové šťávy a 2 až 3 stroužky drceného česneku.

Směs ohřejte v mikrovlnné troubě, čichejte k ní a zároveň ji ochutnávejte. To vašim ucpaným dutinám pomůže. Pro podporu úspěchu použijte i zvlhčovače vzduchu a také popíjejte a kloktejte jablečný ocet.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat