Prostreno.cz

Vrásky na rtech. Dá se proti nim bojovat i bez botoxu

Vrásky, ať jsou kdekoli, nikoho netěší. Když se navíc objeví na rtech, je s nimi o to těžší „pořízení“! Máte s nimi do dočinění i vy? Zkuste je zmírnit cukrem a olivovým olejem. Také zvažte investici do speciálního opalovacího krému.

Přirozeným stárnutím rty vlivem úbytku kolagenu ztrácejí svou plnost, čímž se stávají povadlejší a jakoby tenčí. Objevují se na nich čáry a vrásky, které jsou všechno, jen ne vítané. Také kdo by nad jejich vznikem jásal, když mohou vizuálně přidat i pár let?! Jenže co s takovou situací? Ne, prozatím nápad týkající se kliniky estetické chirurgie odložte na neurčito. Zkuste dát nejprve šanci těmto nápravným metodám, třeba vás jejich schopnosti mile překvapí…

Cukrový zlepšovák, ten stojí za pokus

Říká vám něco pojem „exfoliace“? To je proces, při kterém se odstraní suchá a poškozená horní vrstva rtů, čímž se vrásky trochu zneviditelní. K tomuto účelu se skvěle hodí obyčejný cukr. Nejprve si na ústa rozetřete trochu kokosového či olivového oleje, potom si na prst naneste sladidlo. Krouživými pohyby s ním pár minut pohybujte po celé ploše rtů. Následně „sladký nános“ opláchněte vodou a použijte balzám nebo jelení lůj. Pro maximální účinky opakujte tuto kúru dvakrát týdně.

Hydratujte. Vším, co je po ruce

Co mají společného vrásky kolem očí, na čele, rtech nebo krku? Platí na ně permanentní hydratace, která může přinést dramatické zlepšení. Pokud nejste fanouškem zvlhčovacích krémů z drogerie, po vhodném přípravku se poohlédněte ve své kuchyni a koupelně. Potřebnou vláhu zajistí i zmíněný kokosový či olivový olej, stejně jako olej mandlový, arganový, makadamiový, růžový, popřípadě jojobový. Nemáte nějaký z nich ve svých zásobách? Pak ho jako balzám neváhejte používat – několikrát denně.

Buďte opatrní se sluncem

Také vám v zimě tolik scházely hřejivé sluneční paprsky? Žádný div, že s nástupem jara trávíte venku každou volnou chvíli. Bohužel právě v tomhle je trochu potíž. Slunce vysušuje nejen vaši pokožku, ale i rty. Jen málokdo sáhne v těchto měsících po opalovacím krému, což je ideální prostředek ochrany. Věděli jste, že obchody nabízejí i speciální „opalovák“ výhradně na rty? Jistě by neškodilo do něj investovat, neboť tím se vrásky skutečně mohou zmírnit.

Jezte zdravě. Vyplatí se to

V neposlední řadě je pro vás důležitý také vhodný jídelníček – i ten svede divy! Vaši pozornost by měly poutat potraviny bohaté na vitamin C. Tento silný antioxidant je nezbytný pro syntézu kolagenu, přičemž působí proti škodlivým volným radikálům. Tím „céčko“ zpomaluje stárnutí a eliminuje vrásky. Nalezete ho v citrusových plodech, petrželové nati, rakytníku, medvědím česneku či červené paprice. Dobrými zdroji jsou i sušené šípky, křen nebo řeřicha.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat