Prostreno.cz

Poznejte úžasné schopnosti zelené chlorelly. Je to doslova studnice zdraví

Máte potíže se zažíváním, přičemž vás často „vytrestá“ nadýmání nebo plynatost? Pak je pro vás chlorella přesně to pravé. Nabízí však i zásobárnu živin, posílení imunitního systému a preventivní ochranu před rakovinou!

Pojem „chlorella“ vám zní povědomě, ale s jistotou nemůžete říct, co to přesně je? Jde o sladkovodní řasu, která se řadí do kategorie zelených potravin. Ačkoli tento přírodní zázrak s famózní nutriční hodnotou na světě existuje již několik miliard let, teprve v 60. letech 20. století ho začali japonští vědci zkoumat pro léčebné účely. Dnes je chlorella vnímána jako učiněná studnice zdraví, proto je její konzumace vřele doporučována. Z jakých důvodů? Tyto benefity můžete čerpat i vy!

Zdroj potřebných živin, který se nezdá

Složení zelené řasy je natolik komplexní, že vám může poskytnout širokou škálu cenných látek. Jmenovitě vitaminy A, C, D, E a B, dále minerály, jako jsou železo, vápník, zinek, hořčík a fosfor. Chlorella je rovněž unikátní zásobárnou antioxidantů, bílkovin a vlákniny. Díky dobré stravitelnosti se až 80 % těchto živin dostane přímo do vašeho organismu.

Posílení imunitního systému, co přijde vhod

Vodní superpotravina je považována za báječný stimulant obranyschopnosti. Pravdou je, že jí v tomhle směru může máloco konkurovat! Nedávná jihokorejská studie prokázala, že i krátkodobé „užívání“ chlorelly zlepšuje imunologické reakce, což poskytuje ochranu před útoky nebezpečných bakterií a virů.

Pomoc při potížích s trávením

Budete-li unikátní řasu konzumovat pravidelně, s největší pravděpodobností se zbavíte problémů se zažíváním, jako je třeba nadýmání či plynatost. Ovšem vyzrajete tak i na křeče v žaludku nebo nepravidelné pohyby střev, které jednomu umí pěkně „zatopit“. Je to proto, že chlorella nabízí celou řadu trávicích enzymů podporující funkce celého systému, a navíc vykazuje silné probiotické účinky.

Prevence před rakovinou

Před tímto vážným onemocnění vás chlorella chrání více způsoby. Dokáže totiž z těla odstranit nahromaděné toxiny a těžké kovy. Díky velkému množství antioxidantů zároveň zabraňuje poškození buněk volnými radikály, jež narušují DNA. Dalším důležitým faktorem je zmíněné posílení imunitního systému.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat