Prostreno.cz

Zajímavé schopnosti jogurtu

Kdy jste si naposledy dali jogurt? Možná je načase jeho spotřebu trochu navýšit. Věděli jste, že zlepšuje kvalitu vlasů a léčí průjem i kvasinkové infekce? Ovšem má co mluvit také do regulace vysokého cholesterolu!

Že jogurt je jen obyčejným mléčným výrobkem? Ale jděte! Chutné dobro v kelímku, jehož původ není dodnes zcela objasněn, přináší samé skvělé výhody. Zde je hned několik pádných důvodů, proč by měl být neodmyslitelnou součástí vaší stravy. A můžeme vás ujistit, že jeden je lepší než druhý…

Léčba průjmů i infekcí? Kupodivu ano

Když má někdo zažívací obtíže, konkrétně tedy průjem, zpravidla mu bývá doporučováno, aby se zaměřil na rýži, tmavou čokoládu nebo banán. Tedy samozřejmě až po poctivé dávce živočišného uhlí. Je tohle ale jediná možnost, jak se ze spárů střevních potíží vymanit? Naštěstí ne.

Díky vysokému podílu prospěšných a „přátelských“ bakterií může i jogurt hodit záchranné lano, přičemž rozbouřené útroby trochu usměrní. Málo se ví, že tento spasitel je vhodný také k ukončení boje s palčivým problémem zvaným kvasinková infekce. Pravidelná konzumace v kombinaci s vnější aplikací na problémová místa dokáže učiněné zázraky…

Záruka krásných a kvalitních vlasů. Na každé lžičce

Kamarád jogurt se může pochlubit širokým spektrem vitaminů, minerálů a cenných látek, které ocení nejen vaše tělo, ale i vlasy. Speciálně vysoký podíl vitaminu B5 podpoří jejich celkovou kvalitu, předejde vypadávání, stimuluje růst a dodá lesk. Nelze nezmínit ani to, že zabraňuje tvorbě lupů, zlepšuje pružnost hřívy a uklidňuje podrážděnou pokožku hlavy. Slušný výčet kosmetických kvalit, nemyslíte?

Regulace škodlivého cholesterolu, co přijde vhod

Již několik studií poukázalo na možnou souvislost mezi pravidelnou konzumací jogurtu a sníženou hladinou cholesterolu. Vědci si to vysvětlují tím, že mléčný výrobek obsahuje velké množství probiotik a živých kultur, které se stabilizací cholesterolu úzce souvisí. Když ho tedy budete jíst často, snížíte pravděpodobnost srdečního infarktu a mozkové mrtvice. A to se přece počítá!

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat