Prostreno.cz

Jak džusy čistí lidské tělo a kdy je vhodné je pít

Pijete převážně ovocné a zeleninové šťávy? Pro vaše tělo to hodně znamená! Tušíte, jak přírodní džusy působí na lidské tělo a proč být vůči nim opatrní?

Pro mnoho lidí představuje očista s pomocí ovocných a zeleninových šťáv ideální způsob, jak tělu poskytnout přestávku, obnovit imunitní systém, zbavit se přebytečných toxinů, optimalizovat trávení, a dokonce zhubnout. Koncept očištění šťávami je přitom poměrně jednoduchý.

Konzumujete pouze ovocné a zeleninové šťávy, vodu a popřípadě i zelený čaj, přičemž většina odhodlaných je na „tekuté stravě“ jeden až tři dny. Asi není nutné připomínat, že tento trend se v posledních deseti letech stal velmi populární – nejen mezi celebritami. Proč? Takhle konzumace šťáv působí na lidské tělo!

Lepší příjem živin

Odšťavňováním ovoce a zeleniny se z vámi vybraných druhů účinně odstraňuje nerozpustná vláknina. To zjednodušuje proces trávení a ústí v přímý a koncentrovaný příjem vitaminů, minerálů a antioxidantů.

Kontrola chuti k jídlu

Mnoho lidí si stěžuje na vlastní stravovací návyky. Přes hektický den není čas počítat kalorie nebo živiny, nebo snad kontrolovat skladbu jídelníčku. Pak dochází k takovým situacím, že jedna kobliha střídá druhou, zeleninu nahrazuje občerstvení z fast foodu. Právě proto si unavení konzumenti příjem šťáv a přírodních džusů pochvalují, neboť jedno i druhé pomáhá k řízení stravovacích návyků. Dochází ke kontrole chuti k jídlu a snížení kalorického příjmu. To se leckomu, aspoň přechodně, nesmírně hodí.

Detoxikace těla

Vyplavování toxinů, nadměrné močení. To jsou přesně ty efekty, které se od očisty s pomocí šťáv očekávají. Ačkoli játra a ledviny potřebují různé živiny k fungování, jeden až tři dny pití ovocných a zeleninových tekutin může tělo zbavit přebytků o odpadu. V podstatě se díky tomu resetuje celý systém.

Zdraví srdce

Ukázalo se, že zmíněné šťávy léčí záněty v těle a krotí vysoký krevní tlak, což je dobré pro zdraví srdce. Takže, jdete do toho? Pokud ano, počítejte i s nežádoucími účinky. V této souvislosti se hovoří o narušení imunitního systému, zpomalování metabolismu, snížení energetické hladiny, poruchách trávení, suché pokožce, podrážděnosti, pocitech hladu, depresích, svalové bolesti, špatném dechu a kognitivní pomalosti.

Ostatně, drastická změna ve stravě totiž vždy může mít negativní dopad na vaše tělo, zvláště když začnete omezovat příjem některých živin, a odpírat tělu kalorie, které obvykle přijímá.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat