Prostreno.cz

Čokoláda, která zabraňuje stárnutí. Tenhle sen se stává skutečností

A je to tady. Konečně někdo vymyslel čokoládu, která vám prý zaručí vzhled té nejzachovalejší třicítky, a to i když vám je jednou tolik. Z čeho se tenhle zázrak skládá a kdy si ho budeme moci koupit?

Ujíždíte si na čokoládě? Pak to můžete brát tak, že děláte něco pro své zdraví. Je totiž vědecky prokázáno, že snižuje riziko několika druhů rakovin, včetně té tlustého střeva a konečníku. Ovšem reguluje také cholesterol, pozitivně působí na zažívání a přímo ovlivňuje nervovou aktivitu spojenou s radostí i dobrou náladou. Ano, tohle všechno dokáže mňamka vyrobená z kakaa! Nedávno se ale vyvinul zcela nový druh, díky kterému můžete navíc i mládnout – doslova před očima.

Mlsáním k dokonalému vzhledu? Prý ano!

Vědec Ivan Petyaev, což je bývalý výzkumný pracovník britské univerzity Cambridge, vyslyšel přání i modlitby všech žen po celém světě. Je to právě on, kdo má „anti-stárnoucí čokoládu“ na svědomí, tudíž mu právem náleží všechny zásluhy.

Muž činu vynalezl produkt, který sice váží necelých osm gramů, nicméně s takovým obsahem antioxidantů a cenných živin pokožce prospěšných, které byste nalezli zhruba ve 300 gramech toho nejkvalitnějšího lososa. Složení daného produktu je prý tak zázračné, že jeho pravidelná konzumace se zkrátka nemine účinkem. Přijde vám to jako něco, čemu se jen těžko věří? Ještě zadržte, důkazy v podobě závěrů klinických studií zaměřených na účinnost této dobroty zní totiž vážně věrohodně.

Zkusilo se to. A fakt to funguje

Do každého z uskutečněných průzkumů (a že jich nebylo málo) bylo vždy zahrnuto několik stovek jedinců ve věku od 50 do 60 let. Finální analýza prokázala, že konzumenti nové netradiční čokolády vykazovali sníženou náchylnost k zánětům a naopak inklinovali k ukázkově fungujícímu krevnímu oběhu – už za pouhé čtyři týdny. Díky tomu se monitorované subjekty těšily z mladistvé vizáže a výrazně lepší kvality pokožky.

Na základě těchto poznatků si sám vynálezce sladkého zlepšováku troufá tvrdit, že kdo si bude onen dezert dopřávat delší dobu, ten by mohl vizuálně vypadat na třicet let, a to bez ohledu na jeho stávající věk. Ačkoli to možná zní jako sci-fi příběh ze vzdálené budoucnosti, vědec Ivan Petyaev si za takovou nadějnou prognózou skálopevně stojí. Kdy bude čokoláda, jež je navíc zatraceně nízkokalorická, dostupným zbožím?

Trpělivost přináší nejen růže, ale i mládí

V současné době se stále provádějí testy a studie, které postupně odhalují všechna její pozitiva a bonusy, proto zatím není k sehnání. Ale již brzy prý bude volně dostupná, především v internetových obchodech. Zatím se o její ceně spekuluje, nicméně jasné je, že „levná sranda“ to určitě nebude. Nezbývá nám tedy nic jiného, než si nějakou chvíli počkat… A šetřit!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat