Prostreno.cz

Jídelníček, který přispívá k mladistvému vzhledu. Co se vyplatí jíst pravidelně

Chcete své pleti dopřát tu nejlepší možnou péči? Pak byste dneškem počínaje měli jíst více paprik, které překypují vitaminem C. Vsadit můžete i na sušené borůvky a olivový olej, protože i tenhle potravinový dopink má své kosmetické benefity!

Ač je to možná k nevíře, kůže je největším orgánem ze všech, protože její plocha dosahuje 1,6 až 1,8 m². A teď se nabízí otázka, jak se o tu svou staráte vy? Investujete-li do krémů a různých tělových přípravků, je to samozřejmě v pořádku. Pravdou však je, že alfou i omegou zdravé a nestárnoucí pleti je podle expertů hlavně vhodná strava. Ke kterým potravinám byste měli směřovat svou pozornost, chcete-li oblafnout kalendář?

Papriky jako dodavatelé výživy a vláhy

Šťavnatá zelenina v sobě ukrývá spoustu vody, která podpoří hydrataci. Málokdo však tuší, že zároveň patří na seznam absolutně nejbohatších zdrojů vitaminu C. Ten je obvykle spojován s léčbou nachlazení a horkým čajem, ale pozor, má i jiné přednosti. „Céčko“ je totiž potřebné k výrobě kolagenu, jež zachovává pokožku pružnou a pevnou. Také ji chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, včetně škodlivého UV záření, přičemž pomáhá regenerovat kožní buňky. Co z toho plyne? Papriky ze svého jídelníčku určitě nevykazujte, právě naopak!

Olivový olej zastaví čas

Tento olej hraje v dějinách lidstva důležitou roli. V průběhu času se pomalu přicházelo na kloub všem jeho blahodárným účinkům, a proto se olivovník stal nejen posvátným stromem, ale i symbolem míru, krásy a věčného mládí. Jeho tajemství tkví v obsahu vysokého podílu vitaminu E, který přispívá k neutralizaci volných radikálů, tedy sloučenin způsobujících poškození buněk. Tím zpomaluje stárnutí, zabraňuje tvorbě vrásek a celkově zlepšuje kvalitu pleti.

Borůvky, dezert s bonusem

Fialová dobrota je doslova napěchována neuvěřitelným množstvím antioxidantů, které si lékaři spojují se snižováním hladiny stresu. Zároveň prý přispívá k růstu nových buněk prospěšných při léčbě deprese, což je jen k dobru. Ostatně, dobré psychické rozpoložení se přece na vzhledu podepíše jako první, nebo snad ne? Podle odborníků nutriční složení borůvek také značně podporuje transport a vstřebávání cenných živin, tudíž jejich pravidelná konzumace vaší kráse jenom prospěje. Že letošní úroda byla pořádná „slabota“? Pak vsaďte na ty sušené, na pultech obchodů jsou k dispozici celoročně!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat