Prostreno.cz

Podpořte při dietě spalování kalorií

Hubnete? Pak to chce nakoupit pořádné zásoby zeleného čaje a lahodné kávy. Kromě toho, že vás tyto nápoje zahřejí, popoženou také línější metabolismus, což k vylepšení křivek samozřejmě přispěje. A jak s tím souvisí obyčejná voda?

Pevně jste se rozhodli, že než vytáhnete ze skříně jarní kabát, budete o něco štíhlejší? Pak si asi dáváte pozor na správný jídelníček a nepodceňujete ani pravidelný pohyb. Tak jistě, že děláte jen dobře, ale končí tím recept na úspěšnou dietu? Kdepak, i pitný režim vám v tomhle směru může hodně pomoci! Jaké nápoje se do něj vyplatí zahrnout?

Heřmánkový čaj není jenom na uklidnění

Šálek heřmánkového odvaru se obvykle doporučuje při nespavosti nebo pocuchaných nervech. Ano, opravdu je proslulý tím, že snižuje hladiny stresových hormonů, zatímco jednoho přímou linkou pošle do říše snů. Jenže pozor, to není všechno. Už po pár doušcích zvyšuje hladinu glycinu, což je velmi potřebná aminokyselina právě při hubnutí. Dokáže totiž navodit pocit sytosti na dlouhou dobu, detoxikuje organismus a pohlídá si i správnou funkci metabolismu.

Voda svede divy. Hlavně po ránu

Závěry nedávné americké studie publikované v magazínu Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism přináší zaručený způsob, jak shazování nadbytečných kil trochu popohnat. Vyplývá z nich, že ranní konzumace 500 mililitrů čisté vody urychluje přirozenou metabolickou rychlost o celých 30 %. A to vážně není málo! Pokud chcete maximalizovat zdravotní výhody zeštíhlujícího zlepšováku, ochuťte ho citronovou šťávou nebo nastrouhaným zázvorem. Posílíte si tak imunitu a vylepšíte celkový vzhled pokožky. To jsou hodně příjemné bonusy navíc.

Zelený čaj jako sázka na jistotu

Nápoj, který se pije již pět tisíc let, je povinnou výbavou všech fitness nadšenců. Víte ale, proč? Je prokázáno, že jeho pravidelná konzumace je efektivní zbraní proti nadváze, tudíž si na něm neváhejte smlsnout i vy. Hlavním tajemstvím tohoto pomocníka je vysoký podíl silných antioxidantů (katechinů), které významně podporují spalování kalorií. Poukazuje na to například nedávný americký výzkum zveřejněný v časopise Journal of the American College of Nutrition. V jeho závěrech se píše, že jedinci, kteří denně pijí čtyři šálky, za dva měsíce ztratí minimálně šest kilogramů. Takže ano, do jara ty křivky prostě vybrousíte!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat