Prostreno.cz

Potraviny pro oživení vlasů

Zima dala vlasům pořádně zabrat a je nejvyšší čaj jim doplnit veškeré živiny, které potřebují. Ať už vás trápí vypadávání vlasů, lupy, kudrnatění vlasů, ochablé či poškozené vlasy, všechny problémy lze řešit vhodným jídelníčkem.

Naše kůže i vlasy vyžadují více času a péče, protože jsou vystaveny nejen různým chemikáliím, ale také stresu a napětí, nesprávné výživě, nedostatku řádného spánku, drastické dietě nebo nedostatečnému příjmu tekutin. Máme pro vás hned několik potravin, které dostanou vaše vlasy zpět do té nejlepší kondice.

Dýňová semínka

Dýňová semena jsou bohatá na zinek a ten napomáhá buněčné produkci, buněčnému dělení a růstu. Podílí se na tvorbě keratinu, bílkoviny, která je součástí každého vlasu. Zinek je známý tím, že zachovává barvu vlasů a eliminuje lupy. Lze ho nalézt také v čočce, sezamových semínkách, jehněčím mase a cizrně.

Avokádo

Toto ovoce je vynikající pro růst a pevnost vlasů, protože obsahuje velké množství mědi, která vytváří kolagen a elastin z kůže, který drží vlasové folikuly. Obsah mědi také pomáhá vyvážit hormony, takže vlasy rostou rychle a pomáhají dalším reakcím v pokožce hlavy, které posilují lipidy ve vlasech.

Vejce

Vejce podporují růst vlasů, posilují je a dodávají vlasům pružnost. Vejce také přichází s pořádnou porcí bílkovin a biotinu, z nichž obě látky jsou super výživné a jsou velmi potřebné pro zdravé vlasy.

Tučné druhy ryb

Ryby jako makrela, losos a sleď jsou super potraviny pro vlasy, protože jsou velmi bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Losos obsahuje vitamin D a důležité proteiny, které podporují silné vlasy a zdravou pokožku hlavy.

Drobné ovoce

Jahody, borůvky a brusinky. Všechny tyto šťavnaté plody jsou bohaté na vitamin C, který pomáhá při tvorbě kolagenu a vstřebávání železa, což jsou dva faktory, které podporují růst vlasů. Navíc vysoký obsah antioxidantů, pomáhá chránit vlasové folikuly před poškozením.

Špenát

Špenát je plný živin, obsahuje vitamin A a C, železo a foláty. Je velkým rostlinným zdrojem železa, to znamená že, pomáhá červeným krvinkám přenášet kyslík v celém těle a tím podporuje růst a obnovu poškozených vlasů. Vitamín A pomáhá pokožce produkovat kožní maz, což zase udržuje vlasy a pokožku hlavy hydratované a zdravé.

Sója

Sója obsahuje zajímavou látku jménem spermidin, která podporuje růst vlasů, a tím činí sóju naprosto nezbytnou jako doplněk výživy pro aktivní růst vlasů.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.eatthis.com, www.beautymag.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat