Prostreno.cz

Když se vlasy snaží promluvit o stavu vašeho zdraví

Porucha trávení, omezená funkce štítné žlázy či nedostatek železa, s nímž jde ruku v ruce zvýšené riziko chudokrevnosti. Přesně před těmito komplikacemi varuje vaše hříva, pokud je suchá, láme se a vypadává!

Nejsou vaše vlasy tak docela ve formě? Může to být tím, že jste jim v poslední době nevěnovali příliš pozornosti a péče. Nebo taky ne. Co když se vám svou špatnou kondicí snaží předat důležité poselství o vašem zdraví? Poradíme vám, jak porozumět „jejich řeči“!

Nadměrné vypadávání? Možná máte anémii

Odborníci říkají, že když v průběhu dne vypadne nějakých sto kusů, je to v pořádku, neboť jde o přirozený proces obnovy. Docela jiná písnička je to ale v případě, pokud vám v hřebenu při česání uvíznou celé chuchvalce vlasů. Může to totiž signalizovat chabé zásoby železa, což nahrává anémii. Kromě toho, že požádáte svého lékaře o krevní testy, jež se na množství uvedeného minerálu v krvi zaměří, doporučujeme navýšit i spotřebu červeného masa, mořských plodů, fazolí a listové zeleniny. To jsou bohaté „železné zdroje“!

Slabá hříva jako známka žaludečních obtíží

Máte pocit, že vaše koruna krásy je mnohem slabší a lámavější, než tomu bylo dřív? Je docela pravděpodobné, že váš organismus čelí zoufalému nedostatku bílkovin. Tedy alespoň takový názor mají lékaři, kteří poukazují na to, že tento stav mnohdy nastává v důsledku gastrointestinálních potíží. Zjednodušeně řečeno, vlivem poruchového trávení tělo špatně vstřebává živiny, proteiny nevyjímaje. Není vám sem tam nevolno?

Suchá kštice ukazuje na štítnou žlázu

Bojujete-li s tím, že na vaší hlavě vládne prostředí vysušené Sahary, ani tohle se nevyplácí brát na lehkou váhu. Může se jednat o hypotyreózu neboli sníženou funkci štítné žlázy. Špatné je, že něco takového může probíhat i několik let, aniž byste si něčeho všimli.

Dlouhodobá pasivita tohoto orgánu bývá spojována se zpomalenou srdeční frekvencí, chraplavým hlasem, suchými vlasy a odlupující se pokožkou. Mezi další varovné symptomy patří únava, přibývání na váze, sklony k depresím, zapomnětlivost, zácpa či bolest svalů. Zní vám něco z toho povědomě? Pak je na místě konzultace se specialistou!

Zdroj: www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat