Prostreno.cz

Domácí prostředky na povislá ňadra

Znovuzískání pevnosti povislých ňader se zdá, zejména pro kojící maminky, neřešitelný problém. Skutečně je situace tak tragická? Kdepak! Připravte si prsní masku a sáhněte po éterických olejích!

Mezi příčiny ochablých prsou se řadí stárnutí, těhotenství a kojení, různé nemoci (od rakoviny po respirační stavy, jako je třeba tuberkulóza, která může způsobit výrazné oslabení buněk a vnitřní orgánové struktury), dieta a životní styl (konzumace nikotinu, alkoholu a nápojů sycených oxidem uhličitým, jenž je spojena s předčasným stárnutím kůže a oslabením buněčné struktury.) A co se s tím vším dá dělat? Kromě operace existují i jisté domácí prostředky, které ochablá ňadra zpevňují. Které to jsou?

Cvičení

Základem správné cesty je pochopitelně cvičení, které prsům dává pevnost. Za nejjednodušší a velmi efektivní se považují kliky, jež posilují prsní svaly a snižují nadbytečný tuk kolem hrudníku. Osvědčuje se však i zvedání závaží a v neposlední řadě jóga. Proč zrovna ona?

Výhody jógy pro celé tělo se studují již celé roky. Toto cvičení především zlepšuje tónování těla a jeho flexibilitu. Některé tyto pozitivní dopady se mohou objevit právě na prsou, tedy aspoň v závislosti na prováděných pozicích a cvicích zaměřených na oblast hrudníku. Platí přitom, že když se k pravidelné aktivitě přidá i masáž, je to polovina úspěchu.

Jen olivy to mohou být

Doporučuje se masírovat si prsa alespoň 2–3 krát týdně – olivovým olejem. Ten pokožku zpevní, zlepší její tón a strukturu. Navíc zvýšený průtok krve stimuluje růst svalů, opravuje buňky a vůbec má další prospěšné účinky. Spolehnout se můžete i na sílu éterických olejů. Do nosného základu (olivový či třeba mandlový olej) přidejte dva kapky cypřiše, fenyklu, lemongrassu nebo máty.

Aby se však skutečně zamezilo ochabování prsou, je třeba vyhnout se nadměrnému ohýbání či nevhodným fyzickým aktivitám, jako je například běh. Když už se vydáte cestou sportovkyně, noste kvalitní sportovní podprsenku. Zároveň si dejte pozor na špatné držení zad, které působí neesteticky, ale také přispívá k ochabování prsou. A který rituál by se pro vás měl stát zákonem?

Prsní maska

Některé ženy přísahají na účinek výživné masky, která obsahuje nastrouhanou okurku, vaječný žloutek a půl kostky bambuckého másla či půl šálku olivového oleje. Ingredience smíchejte do pasty, naneste na hrudník, nechte 15 až 20 minut působit a poté smyjte. Maska posílí tkáně prsou a dodá jim pevnost.

Zdroj: www.makeupandbeauty.com/4-home-remedies-to-treat-and-prevent-sagging-breasts/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat