Prostreno.cz

Proti zánětům povolejte podceňované hrušky

V souvislosti s hruškou si automaticky představíte domácí hruškovici? Co když vám řekneme, že toto ovoce, které je bohužel trochu zastíněno jablky, dodává energii a přispívá k regulaci cholesterolu i krevního tlaku?

Kdy jste si naposledy pochutnali na šťavnaté hrušce? Pokud vzpomínky na poslední sousto musíte v paměti pátrat hodně hluboko, je nejvyšší čas to napravit. Ovoce, které podle jistých pramenů pojídali již naši předci v době kamenné, nabízí celou řadu fantastických účinků. Tyhle udělají dojem i na vás!

Stopka zánětům. Rychlá a rázná

Opakující se virózy, diabetes, artritida, psychické poruchy, migréna nebo chronické bolesti kloubů. Že spolu tyto komplikace nemají vůbec nic společného? Nenechte se zmást! Pravdou je, že všechny mají stejného pachatele, jímž je dlouhodobý zánět. Jak ho přelstít? Jednou z možností je konzumace zmíněného plodu, který dle poznatků několika studií vykazuje silné protizánětlivé působení (1).

Zesílená imunita? Bez problému

Hruška se může pochlubit zajímavým nutričním profilem. Kromě vitaminů B2, B3, B6, C a K z ní načerpáte také vápník, draslík, hořčík, měď, mangan a hlavně zinek. O tomto minerálu je všeobecně známo, že pomáhá při tvorbě bílých krvinek, tedy základních složek imunitního systému. Není tedy pochyb o tom, že uvedený sladký poklad vaši obranyschopnost povýší na „silnější úroveň“ (1)!

Cholesterol i tlak v ukázkových číslech

Další předností lahodného zázraku typického tvaru je skutečně chvályhodný podíl antioxidantů, zejména tedy kvercetinu (někdy se píše jako quercetin). Přírodní látka ze skupiny flavonoidů se vyznačuje protiplísňovými i antibakteriálními vlastnostmi, zatímco přispívá k redukci škodlivého LDL cholesterolu a normalizuje krevní tlak. Tedy alespoň takhle to sdělují poznatky americké studie (2), které publikoval magazín Journal of Nutrition.

Zdroj energie, na němž si pochutnáte

Často vám s úderem poledne „docházejí baterky“? Zapomeňte na další šálek kávy a dopřejte si raději hrušku! Ta vám zprostředkuje poctivou dávku energie, a to díky obsahu fruktózy a glukózy, takže vás v bludném kruhu únavy rozhodně nenechá (1).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4657810/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8409479/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat