Prostreno.cz

Zakázané potraviny při očistné dietě

Pokud chcete začít očistnou dietu, musíte se smířit s tím, že některé potraviny pro vás budou tabu. Že se budete muset vzdát cukru, je jasné, ale co dalšího si budete muset na nějaký čas odpustit?

Ruce pryč od sladkostí a smažených potravin! Ale někdy je to zkrátka těžké, když právě tyhle zakázané potraviny vás lákají najednou zrovna v tu chvíli, kdy držíte dietu. Ale pro úspěšné očištění těla je důležité, abyste k sobě byla (alespoň na dva týdny) tvrdá a špatných a nezdravých potravin se vzdala. Jenom tak bude vaše tělo schopné odbourat přebytek škodlivých látek, bez toho, aby přibývaly stále nové.

Tyhle potraviny jsou tabu

Nepřítel číslo jedna je sladký, bílý cukr. A navíc se po něm tloustne – cukru byste se prostě při detoxikaci měli vzdát úplně. Ať už v čaji nebo nápojích, nebo dokonce jako tajná přísada hotových výrobků nemá cukr ve vaší stravě co dělat. Nakonec ani hotové výrobky nebo jídlo z rychlého občerstvení byste si měli ze svého jídelníčku škrtnout. Jako nevhodné jsou i potraviny, které obsahují obilí, lepek a kvasnice – tedy bílé pečivo, toasty, těstoviny a jim podobné. A rozloučit se musíte i se smetanou, plnotučným mlékem, podmáslím a sýry.

Pozor si dejte i na nápoje

I s konzumací tekutin jsou spojená jistá omezení. Zvykněte si raději co nejdříve vstát z postele i bez kofeinového dopingu, protože ani kávu a černý čaj při detoxikační dietě nesmíte. A z lednice musí zmizet každopádně i alkohol, plnotučné mléko, ale i všechny sycené nápoje. 

Jakkoli to může znít opravdu až neuvěřitelně přísně, uděláte tím svému tělu nejen obrovskou radost, ale i velkou službu. Odměnou vám bude krásná čistá pleť, nekonečné množství energie a dobrá nálada. A i kila půjdou dolů….





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat