Prostreno.cz

Riziko rakoviny snižují i některé byliny

Čertův kořen, jmelí nebo oregano. Pokud chcete využít všechny prostředky, které by vás před rakovinou mohly ochránit, pak na tuto svatou trojici určitě nezapomínejte!

Není třeba zastírat, že rakovina patří mezi nejobávanější choroby dnešní doby. Jaká čísla ji provázejí? Jen v České republice je ročně diagnostikováno více než 77 tisíc případů, přičemž 27 tisíc nemocných této nemoci podlehne. Mimochodem, to je zhruba 70 úmrtí denně. Nejčastějším zhoubným nádorem u mužů je karcinom plic, u žen pak karcinom prsu. I rakovina tlustého střeva bývá v našich končinách bohužel hodně rozšířená, a to natolik, že Česko je na prvním místě v jejím celoevropském výskytu. Co může člověk udělat pro to, aby zvýšil svoji ochranu? Odborníci v souvislosti s prevencí mluví zejména o pravidelném pohybu, kvalitním spánku a zdravém jídelníčku, v němž nechybí tyto bylinky.

Čertův kořen má zázračné účinky

Eleuterokok, jinak zvaný čertův kořen, se používá v Číně již několik tisíc let. Tamní lidoví léčitelé o něm tvrdí, že jeho konzumace postaví na nohy i chromé. Odborníci, kteří mu zasvětili mnoho studií, takhle poetičtí nejsou, ovšem jisté zásluhy mu neodpírají. Podle nich tato pozoruhodná bylinka zastavuje rozvoj metastáz a prokazatelně zlepšuje odolnost organismu. Dále snižuje toxicitu užívaných léků a tělo důkladně detoxikuje. Souběžně povzbuzuje při fyzickém i psychickém vyčerpání a upravuje hladiny hormonů.

Jmelí nejen na Vánoce

V souvislosti se jmelím si mnozí představí nedávné vánoční svátky. Ale pozornost by mu měla patřit i jindy a jinak! Tento přírodní parazit, který svými přísavnými kořínky čerpá z hostitelské rostliny vodu a v ní rozpuštěné minerální látky, čímž se udržuje při životě, má nesporné léčivé vlastnosti. Dle názoru vědců totiž jeho složení představuje jeden z vůbec nejsilnějších léků proti rakovině. Jmelí efektivně ničí nádorové buňky, přičemž pozitivně stimuluje celý imunitní systém. Působí však i jako sebeobrana při kornatění cév, silném menstruačním krvácení, zhoršených ledvinových funkcích nebo zánětech močového měchýře.

I oregano má co nabídnout

Díky bohatosti fenolových kyselin a flavonoidů je oregano neuvěřitelným zdrojem antioxidační aktivity. Již mnoho výzkumů s průkaznými daty potvrdilo, že tato rostlinka potlačuje rakovinu a zastavuje její šíření. Pokud navýšíte její spotřebu, dočkáte se i dalších bonusů, jež zahrnují úlevu od migrény, nespavosti, žaludečních obtíží i úzkostných stavů.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92774/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat