Prostreno.cz

Na oteklé klouby povolejte banán

Lze citrusovými plody léčit otoky kloubů? Samozřejmě, a prý hodně úspěšně. Sázkou na jistotu jsou však i jahody nebo banány. Stačí si tedy jen vybrat!

Otoky kloubů vznikají z mnoha příčin. Dochází k nim následkem úrazu, větší fyzické námahy, chronického zánětu nebo infekce. Přímo s nimi souvisejí onemocnění, jako je například dna, revmatoidní artritida či osteoartróza. Člověka pak umějí pěkně potrápit – a to zdaleka nejen kvůli tomu, že ztěžují vykování běžných denních činností. Opravdu na ně ale pomáhá jen aplikace gelů, mastiček a krémů z lékárny? Takhle to také úplně není. Ani konzumace těchto sladkých potravin se totiž nemine účinkem!

Citrusových plodů není nikdy dost

Co mají společného mandarinky, limetky, grapefruity, pomeranče a citrony? Jistě vysoký podíl vitaminu C. Ten není pouze známým posilovačem imunity, ale i spolehlivým prostředkem ke snížení množství kyseliny močové, která způsobuje dnu a tím i otoky kloubů. Za bod navíc lze považovat to, že citrusové plody také zachovávají správný chod trávení, zvyšují odolnost vůči stresu a zlepšují kvalitu pokožky.

Banán se nezdá

Banán se v souvislosti se zdravým stravováním skloňuje neustále, neboť jeho obsah draslíku přispívá k normalizaci krevního tlaku a prevenci kardiovaskulárních chorob. Léčit s ním lze však kromě arteriální hypertenze i edémy. Je to proto, že toto exotické ovoce působí protizánětlivě a navíc podporuje detoxikaci, která je v boji s tímto problémem klíčová.

Jahody jsou na lékařský předpis

Ani šťavnaté jahody vás nenechají ve štychu. Jejich předností jsou zase cenné antioxidanty a schopnost neutralizace chemických sloučenin. I tyto drobné plody, které je možné přidat do ovesných vloček, smoothies, mléčných výrobků a ovocných salátů, dokážou regulovat hladinu kyseliny močové, přičemž zatočí se zánětem. Odborníci je tedy při otocích vřele doporučují. A že je to hodně lahodná medicína, o tom nelze pochybovat!

Zdroje: 1mhealthtips.com, thebeet.com, unctv.org





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat