Prostreno.cz

Domácí tonikum pro posílení imunity a dodání energie

Užíváte doplňky stravy, které mají vylepšit obranyschopnost? Nic proti nim, ale to stejné dokáže i domácí medikament z limetek, česneku a zázvoru. A hotový je raz dva!

Léčení přírodními prostředky je známé ne stovky, ale tisíce let. Přesto si ozdravný potenciál ovoce, zeleniny, bylinek i koření mnozí tak zcela neuvědomují. Co se o schopnostech těchto darů přesvědčit v praxi? Právě teď je ideální příležitost.

Odolnost? To je to, oč tu běží!

Snad žádné jiné slovo se na podzim neskloňuje tolik jako imunita. Tedy samozřejmě pomineme-li koronavirus, o kterém se mluví posledních několik měsíců. Ale zpět k tématu. Je vaše odolnost značně oslabená, čehož kdejaký bacil snadno zneužije? Nebo vám zoufale schází energie? Dost možná vás sužuje třeba i bolest kloubů či špatná nálada. I toto jsou případy, v nichž alternativní medicína hodně pomáhá. A co víc – všechny tyto i jiné obtíže může vyřešit domácí tonikum, které lze připravit za pár minut. Jdete do toho?

S chutí do toho a půl je hotovo

K výrobě budete potřebovat pět středně velkých limetek, které zbavíte kůry a nakrájíte na větší kusy. K nim do mixéru přihoďte i sedm stroužků česneku a celý kořen zázvoru. Jakmile tyto ingredience krátce zpracujete, přidejte k nim ještě tři polévkové lžíce medu a špetku skořice. To je vše! Nezbývá než získané směsi najít vhodnou uzavíratelnou nádobu, která se vám vejde do lednice. Právě tam je tento elixír totiž nutné uchovávat. Co se týká samotného užívání, jedna čajová lžička se vmíchá do sklenice teplé vody a čaj se popíjí alespoň dvakrát denně. Na jaké účinky se můžete těšit?

Benefity, které si užijete

Kromě toho, že posiluje imunitu, tento limetkový zázrak také tlumí záněty. Pochlubit se může i antioxidačními, antiseptickými a antimikrobiálními vlastnostmi, přičemž prospěje trávení, podpoří kondici kostí, znormalizuje tlak a zreguluje cholesterol. Zároveň přispěje k dobré náladě. Rovněž usnadní absorpci přijímaných živin a v neposlední řadě příznivě zapůsobí na mozkové funkce. Takže na zdraví a do dna, přátelé!

Zdroj: topnaturalremedy.com, eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat