Prostreno.cz

Vitaminy a minerály potřebné pro každé muže

Chcete svému protějšku dopřát to nejlepší? Dohlédněte, aby mu nechyběl vápník a draslík. Stejně jako vitaminy A, C a B12!

Už pomalu přemýšlíte nad tím, co své drahé polovičce nadělíte pod vánoční stromeček? Jak se stavíte k nápadu dát mu dar ze všech nejcennější, tedy pořádnou dávku zdraví? Požádejte v lékárně o doplněk stravy, který obsahuje tyto látky. Díky němu bude váš partner energičtější, plodnější, veselejší a v dobré kondici. A z toho přece vytěžíte i vy…

Vitamin A jako pomocník reprodukce

„Áčko“ je primárně zodpovědné za růst a vývoj buněk, ovšem jako silný antioxidant výrazně ovlivňuje také zrak, imunitu, funkce srdce, činnost plic a schopnost reprodukce. Jeho doporučený denní příjem činí 900 mikrogramů, tak s ním tomu svému pomozte. Dlužno dodat, že tato živina rovněž omezuje pravděpodobnost onkologických chorob.

Vitamin B12 uklidňuje nervy

Vitamin B12 neboli kobalamin je potřebný pro nervový systém. Vyrovnává stresové hormony, tlumí stres a navozuje dobrou a vyrovnanou náladu. Jeho nedostatek se dává do spojitosti se zapomětlivostí i sníženou produkcí spermií. To přece nemůžete riskovat!

Vitamin C je prevencí dny

Jinak zvaná kyselina askorbová je klíčová pro vstřebávání železa i imunitní systém. Muži, kteří ji přijímají v optimální míře, bývají podle studií méně náchylní k revmatologickému zánětlivému onemocnění zvané dna. Vitamin C přispívá i k normalizaci tlaku, zatímco zabraňuje krvácení dásní.

Draslík ocení hlavně svaly

Věděli jste, že draslík reguluje rovnováhu tělesných tekutin a předchází mrtvici i ledvinovým kamenům? Důležitý je i pro svalové kontrakce. Pomáhá zachovávat také optimální funkce trávicího systému.

Vápník jako přítel kostí

Vápník je základní minerál, bez něhož se silné kosti a zdravé zuby rozhodně neobejdou. Taktéž představuje prevenci diabetu a dohlíží na správnou srážlivost krve. Málo se hovoří o tom, že významně podporuje i spalování tuků, což se hodí za všech okolností, nemyslíte?

Zdroj: healthifyme.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat