Prostreno.cz

Zdraví samo nepřichází. Je třeba o něj pečovat

16.11.2021 | Zdraví a diety

Pevné zdraví by si přál asi každý, málokdo mu ale věnuje péči, kterou si zaslouží. Jaké jsou zásady zdravého životního stylu a co mají společného s internetovou společností Notino? Vstupte spolu s ní do dalšího roku pravou a zdravou nohou!

Zdravý životní styl. Co si pod tímto pojmem představit? Ačkoli se názory mohou různit, jedno je jisté – tento faktor ovlivňuje fyzickou i psychickou kondici asi ze všech nejvíce. I odborníci prostřednictvím četných studií poukazují na skutečnost, že jeho vlivem lze podstatně snížit riziko civilizačních onemocnění, jako jsou například srdečně-cévní choroby, diabetes, rakovina nebo obezita. Od jakých zásad se tohle celé ale odvíjí? Hned první pravidlo je dozajista velmi příjemné.

Spánek se ničím nenahradí

Americká nezisková organizace s příznačným názvem National Sleep Foundation upozorňuje na to, že pokud člověk nespí alespoň sedm hodin, zvyšuje se mu nejen krevní tlak a podrážděnost, ale i touha po kalorických pokrmech. Těmi se organismus nedostatečný odpočinek snaží kompenzovat, což v případě dlouhodobější spánkové deprivace způsobuje nadváhu. Přílišná bdělost, na níž v pozdních hodinách nejsme od přírody nastaveni, je také spojována se zhoršenou pozorností, chronickou únavou a sníženou výkonností. Dobrá rada tedy zní? Spěte. Tuto „činnost“ nelze vyvážit ani zlatem!

Stres by vám neměl přerůst přes hlavu

Čeho máme podle vás v dnešní době nadbytek? Že by finanční nejistoty? Nebo tíživých obav z budoucnosti? Když se k tomu připočítají ještě vysoké pracovní nároky, shon a snaha o skloubení profesního a osobního života, představuje to obrovskou stresovou zátěž. Tak samozřejmě, stres nelze zcela vymýtit, ovšem je důležité se s ním učit pracovat. Jinými slovy – nedovolte, aby vás úplně převálcoval! S tím úzce souvisí častější a hlavně pravidelná relaxace.

Pitný režim je klíčový

Těch, kteří pijí optimální množství tekutin, je jako šafránu. Chcete být další, kdo se ocitne ve statistice věčných žíznivců? Doporučované minimum jsou dva litry vody denně, které tělo potřebuje ke všem probíhajícím procesům, a to včetně detoxikace, dýchání, trávení i celkové regenerace. Bez zavlažování to tedy rozhodně nepůjde… Čím dalším se dá přispět?

Strava si zaslouží větší pozornost

Nesporným základem zdravého životního stylu je vyvážená strava. Důraz se klade zejména na přísun ovoce, zeleniny a čerstvých potravin, omezit by se měly naopak živočišné tuky a jednoduché rafinované cukry. Ani pečivo z bílé mouky není kdovíjaká hitparáda! Naprosté tabu pak platí pro uzeniny a ostatní zpracované pokrmy, které obsahují kromě zmíněného tuku i přebytek soli, konzervantů a umělých dochucujících náhražek. Ke zdravému stravování patří i různé doplňky, které v obchodě naleznete v sekci zdravé výživy. Už tam pomalu vyrážíte? Ještě zadržte. Vždyť je tu internetová společnost Notino! Ta na dosah jednoho kliknutí nabízí všechno, co potřebujete.

Buďte v kondici, buďte Notino!

Cože? Notino neprodává jenom parfémy a kosmetiku? Už dávno ne, společnost se od jejího založení v roce 2004 hodně změnila a s ní i sortiment. Kromě zevnějšku svých klientů totiž s láskou pečuje i o jejich zdraví. Pokud navštívíte jejich stránky, vstoupíte do virtuálního světa zdravé výživy, kde naleznete cereálie, kaše, sušené ovoce, ořechy, semínka, šťávy a sirupy. Rovněž se před vámi otevře široká nabídka tyčinek a zdravého mlsání. Nebo byste rádi vyzkoušeli superpotraviny, jako je třeba rakytník, chlorella, maca peruánská nebo ječmen? Stačí si vybrat! A co teprve vitální houby vhodné pro detoxikaci i posílení imunity? Příkladem za všechny je například chaga, která má již stovky let pověst prostředku nesmrtelnosti. I tu si na Notinu můžete rychle a snadno pořídit. Stejně jako produkty sportovní výživy, se kterými souvisí poslední zásada zmiňovaného zdravého životního stylu.

Pohyb je alfou i omegou skvělé kondice

150 minut týdně. Alespoň tak dlouho by se podle Světové zdravotnické organizace měl fyzické aktivitě věnovat dospělý jedinec. Aby vám šel pohyb lépe od ruky, respektive svalů, naleznete na jejich stránkách i nejrůznější zlepšováky z oblasti sprotovní výživy. Aminokyseliny, anabolizéry, kloubní výživy, omega-3 mastné kyseliny i proteinové tyčinky. Notino ví, co rekreační i profesionální sportovci potřebují! A právě proto zprostředkovává i spalovače tuků, nápoje pro lepší výkon, speciální vitaminy, lahve, shakery a termosky. Vánoce se kvapem blíží, tak udělejte radost sobě, rodině i přátelům. Se sportovním pomocníkem zkrátka nemůžete šlápnout vedle!

Další informace naleznete na www.notino.cz





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat