Prostreno.cz

Špenátový koktejl posílí kosti i zdraví

Jeden nápoj s neuvěřitelným množstvím fantastických pozitiv? Existuje. A skládá se ze špenátu a jablek! Zvýší vám hustotu kostí, vyladí trávení, podpoří ostrý zrak a utlumí záněty. Zároveň omezuje riziko rakoviny a zastavuje kašel. Dáte si sklenku?

Zima je tu, a co nevidět se budeme s většími či menšími obtížemi klouzat na náledí. Ano, může to být i zábava – tedy alespoň do chvíle, než člověk upadne. Nechtěli byste si preventivně posílit kosti, čímž snížíte i riziko bolestivých zlomenin? Nápad to jistě není špatný. A navíc dobře proveditelný! Vždyť můžete popíjet nápoj, který vám právě tohle zaručí. Z čeho se skládá a na jakých dalších benefitech si jeho prostřednictvím pochutnáte?

S chutí do toho a půl je hotovo

Příprava takového elixíru vám zabere sotva pár minut, takže si na ni čas jistě najdete. Budete potřebovat dvě středně velká jablka, dva stonky celeru, půl šálku špenátu, šťávu z celého citronu, menší kořen zázvoru a trochu vody. Pro zpracování uvedených ingrediencí v mixéru vznikne občerstvení, jež vám zpestří pitný režim a podpoří kondici. Které výhody z něj načerpáte plnými doušky?

Odolné kosti a prevence osteoporózy

Jak již bylo naznačeno výše, tento drink má blahodárný vliv na pevnost a hustotu kostí, neboť obsahuje spoustu vápníku, hořčíku a vitaminů A, C a K. Poskytuje také širokou škálu antioxidantů, které se dávají do souvislosti s nižším rizikem osteoporózy. Co doušek, to blaho pro pohybový aparát! A to z jiných důvodů…

Stop zánětům a silná imunita

Špenátovo-jablečný životabudič může vystrašit i záněty. Je tedy vhodný pro jedince, kteří se potýkají s revmatickými bolestmi kloubů. Zároveň chrání tělo před oxidačním stresem, neutralizuje volné radikály, omezuje pravděpodobnost onkologických onemocnění, harmonizuje trávení a předchází šerosleposti. Rovněž povzbuzuje obranyschopnost, stimuluje oběhový systém, navozuje dobrou náladu a zastavuje kašel. Nelze opomenout ani, že zpomaluje biologický proces stárnutí. Už máte nachystaný mixér?

Zdroje: 1mhealthtips.com, webmd.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat