Prostreno.cz

Správným jídlem ke zdravým střevům

Zdravá střeva jsou předpokladem pro naše celkové zdraví. Protože největší díl imunitního systému se nachází právě ve střevech. Kromě toho jeho obyvatele předurčují, jak vypadá naše postava. O důvod víc, abychom s tím něco udělali – třeba s těmito recepty.

Všimli jste si už, že když není v pořádku „břicho“, necítíte se celkově příliš dobře? Duševní pohodu, ale především obranyschopnost a v neposlední řadě také postavu mají na svědomí střeva a střevní mikroflóra. Vyzkoušejte nějaký z našich receptů na posílení zdraví – střeva vám jistě poděkují.

Miska plná ovoce

Ingredience

50 g vlašských ořechů

1 lžíce kokosového oleje

100 g špaldových vloček

3 lžíce lněných semínek

8 lžic javorového sirupu

400 g mraženého ovoce

100 g čerstvého ovoce

100 ml kokosového mléka

Postup

1 Ořechy nasekejte, kokosový olej zahřejte v pánvi a opečte v něm ořechy, vločky a lněné semínko. Přidejte 4 lžíce javorového sirupu, promíchejte a opečte. Přendejte na pečicí papír a nechte vychladnout.

2 Zmražené ovoce nechte rozmrznout, čerstvé očistěte a nakrájejte na menší kousky. Rozmixujte rozmrazené ovoce s kokosovým mlékem dohladka a naplňte do dvou misek. Přidejte čerstvé ovoce a pečená semínka.

Mrkvový chléb

Ingredience

220 g mrkve

150 g mletých mandlí

50 g lněných semínek

30 g psyllia

1 lžička mletého koriandru

2 lžičky jedlé sody

2 lžičky soli

4 vejce

2 lžíce oleje

Postup

1 Předehřejte si troubu na 160 stupňů. Na plech dejte papír na pečení a nastrouhejte na něj mrkev. Rovnoměrně rozprostřete a sušte v troubě asi 20 minut. Potom nechte vychladnout. Formu na dort nebo chlebíček vyložte pečicím papírem.

2 Smíchejte mandle, lněné semínko, Psyllium, koriandr, jedlou sodu a sůl. Přidejte vejce, mrkev a olej a ručním mixérem dohladka. Vložte do formy a pečte po dobu 1 hodiny. Nechte krátce vychladnout a vyjměte z formy.

Salát z quinoy

Ingredience

125 g quinoy

sůl

pepř

100 g rajčat

150 g okurky

2 stonky máty

3 stonky petrželky

3 lžíce olivového oleje

3 lžíce citronové šťávy

100 g sýru feta

2 lžíce semínek

Postup

1 Quinou vložte do hrnce s 300 ml osolené vody, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Nechte vychladnout.

2 Nakrájejte rajčata a okurku, bylinky nasekejte nahrubo.

3 Smíchejte olej a citronovou šťávu a osolte a opepřete.

4 Smíchejte quinou s rajčaty, okurkou a bylinkami. Fetu rozdrobte a přimíchejte.

5 Dejte vychladit a podávejte posypané semínky.

Zdroj: essen und trinken, https://www.eatingwell.com/article/2059033/best-and-worst-foods-to-eat-for-gut-health/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat