Prostreno.cz

Správný čas na pití kokosové vody

Chcete vzpružit metabolismus, podpořit klidný spánek nebo předejít zažívacím obtížím? Pijte kokosovou vodu. Jakým způsobem pomáhá ráno a co s tělem udělá ve večerních hodinách?

Na kokosovou vodu nedají odborníci, výživoví poradci a vlastně ani sami konzumenti dopustit. Někdo si cení toho, že má nízký obsah kalorií, jiný velebí naopak vysoký podíl aminokyselin, antioxidantů, enzymů a vitaminů skupiny B. Kdy tuto exotickou nasládlou tekutinu ale pít? Co načasování, to trochu jiné výhody!

Ranní vzpruha metabolismu

Pokud si tento elixír dopřejete ihned po probuzení, a to na lačný žaludek, podpoříte především metabolismus, jemuž připravíte půdu pro celodenní svižnou aktivitu. Vděčit za to můžete přítomné kyselině laurové, která díky aktivaci tyroidních hormonů urychluje látkovou výměnu.

Před i po tréninku

Nápoj vonící po kokosech je vlastně dokonale vyváženým sportovním nápojem, neboť pomáhá doplnit ztracené elektrolyty. Protože zprostředkovává i látky zvyšující hladinu energie, oceníte ho před fyzickou aktivitou, stejně jako během ní i po ní. Jeho konzumace navíc povzbuzuje regeneraci, což je další nesporné plus.

Nealkoholický aperitiv i přínosný dezert

Kdo se před jídlem pořádně napije, ten se cítí nasycený, díky čemuž toho pak sní mnohem méně. Chcete-li i vy nenásilně snížit velikost přijímaných porcí, dobrou volbou pro vás může být i kokosová voda. Ale pozor, rozhodně nic nezkazíte ani tím, když ji budete usrkávat i v průběhu oběda nebo večeře. Její nutriční složení totiž zlepšuje činnost trávení a předchází běžným potížím, jako je třeba nadýmání a nevolnost.

Osvěžení s uspávacími schopnostmi

O příjemné kokosové vůni je známo, že má psychologický účinek. Protože tlumí úzkost a dokonce zpomaluje srdeční frekvenci, doporučuje se těm, kteří mívají problémy s usínáním. Dejte si sklenku před ulehnutím do postele a budete spát jako miminko. Kam se hrabe teplé mléko s medem! Jak vidno, kokosovou vodu lze popíjet celý den, jen mívá v různých časech trochu odlišné benefity.

Zdroje: www.1mhealthtips.com





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat