Prostreno.cz

Dieta pro největší smolaře

V americké reality show „The Biggest Loser“ se soutěžící snaží zhubnout pomocí konceptu, který ale dobře funguje i doma: vědomá výživa, více pohybu v běžném životě a boj proti slabšímu nitru. Prozradíme, jak můžete hubnout zdravě a dlouhodobě.

Zkusili jste toho hodně, ale zatím se vám nic nepodařilo? Uvízli jste v cyklu emocionálního tlaku, špatné výživy nebo nedostatku vedení? Prozradíme, jak na to konečně vyzrát – díky dietě z americké reality show o hubnutí „The Biggest Loser“.

Hubněte úspěšně

Důvody, proč show funguje tak dobře, jsou, že se v ní boří mýty o stravování a středem zájmu je životní styl se změnou stravovacích návyků a spoustou sportu. Kdo do finále shodil nejvíce kilo, vyhrává nejen show a slušnou finanční odměnu, ale také vstupenku do nového, zdravějšího života bez nadváhy.

Chytré výživové tipy a efektivní cvičení lze ale napodobit doma a snadno doplnit webovým tréninkem. Takže vstaňte z gauče a hoďte na sebe sportovní oblečení.

Zhubněte jako kandidáti „Největšího smolaře“.

Dieta Biggest Loser Diet se samozřejmě nehodí jen do televizního pořadu, ale také jako návod pro soukromé použití. Se spoustou disciplíny, vyváženou stravou, programem zdravé výživy a velkým množstvím cvičení můžete dostat svůj problém s váhou pod kontrolu a dosáhnout své ideální váhy, a to i bez toho, abyste byli kandidátem na „Největšího smolaře“.

Dieta je dlouhodobou dietní změnou. Tento model hubnutí je pro tělo prospěšnější než radikální kúra, menší je i nebezpečí jojo efektu. Heslem je „zdravé hubnutí“. Abyste se těch otravných kil opravdu zbavili, měli byste dodržovat pár rad a pravidel.

Pravidla diety pro „Největší smolaře“

Před jídlem si dejte sklenici vody. Voda se považuje za přírodní tlumič chuti k jídlu, pomáhá při detoxikaci a tím i při hubnutí. 10 až 15 minut před každým jídlem vypijte sklenici neperlivé vody.

Ke snídani si dejte vajíčka nebo jogurt s ovocem a ovesnými vločkami.

Alkohol, káva s mlékem a cukrem, sladké limonády a džusy – na to vše zapomeňte!

Každé jídlo připravte s dostatečným množstvím bílkovin. Potraviny obsahující bílkoviny, jako jsou ryby, nejen chutnají, ale také vás zasytí na dlouhou dobu. Zeleniny byste měli mít také dostatek.

Sacharidy ve formě výrobků z pšeničné mouky byste ze svého jídelníčku měli zcela odstranit. To platí i pro brambory!

Tělo potřebuje vitaminy a vlákninu. Oboje vám poskytnou bobulové ovoce a jablka.

Cukr je absolutní zákaz! Z umělých sladidel se také tloustne. Je proto lepší používat přírodní alternativy cukru.

Už žádné rychlé občerstvení a smažená jídla!

Tři hodiny před spaním nic nejezte.

Zhubněte více cvičením v každodenním životě

Podle konceptu diety "Největší smolař" by nikdo neměl hladovět. Místo toho je důležité správně a vědomě vybírat jídlo a zároveň začlenit více pohybu do každodenního života. Nechte auto v garáži a jděte pěšky nebo naskočte na kolo, nejezděte výtahem do 4. patra, jen jděte po schodech. Jak se říká: Každá procházka zeštíhluje!

Jednoduchá cvičení, která jsou šetrná ke kloubům, jsou zvláště důležitá pro lidi s velkou nadváhou. Chůze, jízda na kole nebo nordic walking jsou zvláště vhodné pro začátek, aniž byste příliš zatěžovali tělo a klouby. Plavání je také velmi nenáročné na klouby.

A mimochodem: Sport je nejen zábava, ale dokáže ochránit i před nemocemi, jako je cukrovka nebo kardiovaskulární problémy.

Velmi důležitou roli hraje také hlava. Protože tam to všechno začíná: Jídlo je psychologie – to platí zejména pro ty, kteří mají chuť na sladké. Nadváha má často psychické příčiny, jako je stres nebo frustrace. Jakmile jsou tyto příčiny odhaleny, je snazší na problému pracovat. Mnoho lidí má velmi pevné stravovací návyky, kterých je potřeba se vzdát nebo je změnit.

Zdroj: www.fuersie.de/gesundheit/abnehmen/artikel/the-biggest-loser-diaet





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat