Prostreno.cz

5 rad pro krásné zuby a úsměv

Jak často míváte úsměv na tváři? Lidé, kteří se usmívají, působí štastně, mnozí se však usměvu vyhýbají, protože se stydí za vzhled svých zubů. Úsměv je jeden z nejdůležitějších aspektů vizuální komunikace. Žluté nebo jinak znečištěné zuby proto mohou negativně ovlivnit vaši sebedůvěru i způsob, jakým komunikujete s ostatními. Tento problém byste se měli pokusit co nejdříve vyřešit, vždyť přece každý den přináší plno důvodů k úsměvu. Jacquie Carter má pro vás několik jednoduchých rad pro dosažení zářivě bílých zubů, které vám pomohou cítit se opět sebevědomě a usmívat se mnohem častěji.

Proč se usmívat? O některých lidech se dá říci, že svým úsměvem dokážou rozzářit celou místnost. Tato věta má opravdu své opodstatnění, neboť úsměv je gesto, které dokáže zlepšit náladu a navodit příjemný pocit nejen vám samotným, ale i těm okolo vás. Úsměv také snižuje pocit stresu, protože do mozku vysílá signál dobré nálady, a to i v momentě, kdy jste ve skutečnosti špatně naladěni. Navíc od úsměvu už je to jen krůček ke smíchu. Pokud se smějete, vaše tělo zaplavují „hormony štěstí“ endorfiny, vy se tak cítíte dobře a okolní svět se vám zdá o dost hezčí.

Nyní už víte, proč je dobré se usmívat, zbývá tedy ještě zjistit, jak se k zářivému úsměvu dopracovat.

Jak své zuby udržet dlouho bílé?

Zuby vám vybělí zubní lékař nebo hygienik, ale k tomu, abyste si je udrželi, ve skutečnosti stačí jen několik každodenních kroků. Když se o zuby dobře postaráte, profesionální bělení nebudete vůbec potřebovat. Zde je pět snadných tipů, jak na to od Jacquie Carter, expertky společnosti Herbalife na péči o pleť:

Tip číslo 1: Při zubní hygieně buďte důkladní:

Většina zubařů doporučuje čistit si zuby minimálně dvakrát a používat zubní nit aspoň jednou denně. Toto každodenní čištění nejen udrží vaše zuby zdravé, ale odstraní i zubní plak z jídla a nápojů a přispěje k jejich bělosti. Nezáleží na druhu zubní pasty, ale spíše na samotném kartáčku. Jeho „hlava“ by měla být krátká a hustě posetá štětinkami, přičemž jejich tvrdost byste měli volit nejměkčí, aby se kartáček snadno dostal mezi zuby až k dásním, aniž by vám je poranil.

Tip číslo 2: Vyhýbejte se nápojům, které na zubech zanechávají skvrny:

Pokud nápoj znečistí bílé tričko nebo ubrus, může zanechat skvrny i na vašich zubech. Týká se to především čaje, kávy, červeného vína, tmavých slazených nápojů, ale i ovocných šťáv. Pití těchto nápojů se nemusíte vzdávat úplně, snažte se však jejich konzumaci v zájmu svých zubů omezovat.

Tip číslo 3: Nekuřte:

Kouření vedle množství zdravotních problémů způsobuje i velmi nepěkné zabarvení zubů. Nikotin a dehet obsažený v cigaretách totiž zanechává na zubech hnědé skvrny. Kuřáci mají navíc méně slin, které přirozeně čistí zuby.

Tip číslo 4: Po jídle si vypláchněte ústa:

Nezapomínejte jíst ovoce a zeleninu každý den, po jejich konzumaci si však vypláchněte ústa vodou! Ovoce a zelenina mají nezastupitelné místo ve vašem jídelníčku, avšak i ony mohou přispívat k nežádoucímu zabarvení zubů. To se týká především tmavé zeleniny a ovoce, jako jsou borůvky či červená řepa. V ideálním světě byste si měli vyčistit zuby po každém jídle, v tom reálném alespoň použijte žvýkačku, která podpoří tvorbu slin a pomůže odstranit zbytky jídla v ústech.

Tip číslo 5: Vyberte si správnou barvu rtěnky:

Ano, dámy, zářivě bílé zuby jsou i otázkou správného výběru rtěnky. Ta s modrým podtónem pomůže potlačit nežádoucí žlutý odstín zubů. Modrý podtón se nachází v sytě červených barvách, ale i v studených růžových a tzv. „nahých“ (tělových) odstínech. Jacquie Carter dále radí vyhnout se jasně oranžové nebo teplým červeným odstínům, které mohou znečištění zubů naopak zvýraznit.

Teď, pokud poctivě dodržujete Jacquininy rady, vypadají vaše zuby jistě o poznání bělejší, nic vám tedy nebrání v tom, abyste se bez obav usmívali na celý svět.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat