Prostreno.cz

Zatočte s bříškem pomocí známých potravin

Trápí vás tukové polštáře v oblasti pasu a bříška? Pak vězte, že jejich zmizení můžete výrazně pomoci, pokud do svého jídelníčku zařadíte následující potraviny!

Samozřejmě to bez změny životního stylu a trochou toho pohybu nepůjde, ale proč si cestu k plochému břichu neulehčit, když je to tak snadné?

A které pochoutky bychom měli vpustit na svůj talíř?

1. Potraviny s nenasycenými mastnými kyselinami

Patří mezi ně například olivový olej, ale také mandle nebo třeba avokádo. Nenasycené mastné kyseliny jsou přirozeně protizánětlivé, navíc zvyšují hladinu „hodného“ HDL cholesterolu. I díky těmto vlastnostem ovlivňují ukládání tuku v těle.

2. Omega-3 mastné kyseliny

Obsahují je mimo jiné oříšky, lněné semínko nebo většina ryb. Patří mezi tzv. zdravé tuky a rozhodně by na jídelníčku neměly chybět. Obecně působí jako výše zmíněné nenasycené mastné kyseliny (ostatně patří mezi ně, ale zaslouží si zvláštní pozornost).

3. Celozrnné potraviny

Jsou bohaté na vlákninu, jež přispívá ke správné funkci našich střev. A ta je pro štíhlé bříško důležitá. Navíc celozrnné potraviny obsahují vitamin B, který působí protizánětlivě.

4. Některé druhy koření

Koření dokáže nastartovat metabolismus a tím zvýšit jeho „výkonnost“ (a tedy v dobrém slova smyslu ovlivnit ukládání tuků). Čím si tedy ochutit oběd nebo večeři? Sáhněte například po česneku, kurkumě, skořici, zázvoru a také po chilli.

5. Zelený čaj

O jeho pozitivní roli v hubnoucích snahách se ví již nějakou dobu. A tak toho využijte! Pomáhá redukovat obsah tuku v těle (může za to látka EGCG, kterou obsahuje).

6. Voda

Ačkoli ji považujeme za „obyčejnou“, i ona vám může v boji s bříškem pomoci. Dokáže totiž odplavovat z našeho těla všemožné toxiny, navíc budeme-li řádně dodržovat pitný režim, nebudeme mít takový hlad. A ještě k tomu je – na rozdíl od většiny limonád, džusů apod. – zcela bez kalorií!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat