Prostreno.cz

5 zásad pro dlouhověkost: Zapomeňte na preparáty z lékárny!

Dlouhověkost člověku nezaručí žádné zázračné preparáty z lékárny, pokud nedodržuje pět zásad zdravého životního stylu. Ty ve svém článku zmiňuje doktor Ian Campbell z Anglie. Podle něj lidé dnes spoléhají na dechberoucí pokrok v medicíně, zatímco dlouhověkost ve zdravé kondici zaručí jedině dodržování zdravého životního stylu.

Žít dlouho nemusí být žádná výhra, když je takový život nekvalitní a protkán chorobami a trápením. Důležité je nejen žít dlouho, ale také být zdravý do smrti. A to zaručí jedině dodržování pěti zásad zdravého životního stylu.

Těmito zásadami jsou: pravidelně cvičení, rozumný a střídmý jídelníček, udržování si zdravé tělesné váhy, minimální konzumace alkoholu a nekouření.

Doktor Ian Campbell sledoval pětatřicet let dva a půl tisíce osob z Velké Británie a došel k tomu, že u jedinců, kteří dodržují výše zmíněné zásady, je riziko onemocnění smrtelnými chorobami nižší o sedmdesát procent.

„Principiální složky zdravého a dlouhého života se mohou zdát zcela zřejmé a měly by být rozhodně podporovány. Ale v době technologických a dechberoucích lékařských pokroků jsme přestali vnímat mnohem zřejmější a jednodušší skutečnosti, že zdravý aktivní životní styl je mnohem účinnější než jakékoli léky v prevenci nemocí a ve zvyšování délky života,“ uvedl doktor Campbell v rozhovoru pro Daily Express.

Osoby dodržující popsaný životní styl jsou ohroženy o sedmdesát procent méně diabetem, o šedesát procent méně demencí a mrtvicí a o čtyřicet procent méně rakovinou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat