Prostreno.cz

Hádku vyřeší polévka smíření

Neumíte spory řešit s klidnou hlavou? Máte tak trochu italskou domácnost a navíc vám „správně“ koučované hádky dělají potíže? Nevadí. Když po sporu uvaříte polévku smíření, všechno se dá do pořádku! Takže, připravte si houby a červené víno!

Hádky k partnerství prostě patří, jenže pokud nejsou konstruktivně vedené, může to skončit katastrofou – respektive rozchodem nebo rozvodem. Vždyť podle výzkumu Sociologického ústavu Akademie věd se nejčastěji partnerství rozpadají vinou nesouladu povah, odlišných názorů a vzájemného odcizení, kterému právě hádky předcházejí. Jak ale docílit toho, aby vám napáchaly co nejméně škod?

Poohlédněte se po nějakém manuálu na správné hádání a taky mějte v záloze poslední záchranu – polévku smíření, která čistí napjatou atmosféru a zklidňuje emoce! Podle její autorky, jedné z nejslavnějších spisovatelek Latinské Ameriky Isabel Allende, právě tato polévka patří k novodobé nutnosti moderní ženy. Sama udává, že ji má léta prověřenou.

„Je to prakticky neselhávající afrodiziakum, které připravuji po nějaké velké hádce jako vlajku příměří, která mi dovoluje nastolit mír, aniž bych se musela moc pokořovat,“ říká zmíněná labužnice, která ví, že nejen láska, ale i emoce a hněv procházejí žaludkem. A co k přípravě potřebujete?

Základ: vývar, houby a chuť lanýžů

Dva šálky vývaru (z masa, kuřete nebo zeleniny), jeden šálek čerstvých žampionů, šálek pokrájených čerstvých hub (nebo sušených, pokud to jinak nejde), jeden stroužek česneku, tři lžíce olivového oleje, jednu lžíci olivového oleje s příchutí lanýžů, čtvrt šálku portského vína, dvě lžíce kysané smetany, sůl a pepř na dochucení. (Lanýžový olej je považován za afrodiziakum a jedna lahev o obsahu 250 mililitrů obsahuje 99 % extra panenského olivového oleje a přírodní aroma lanýžů. K dostání je zhruba okolo sto dvaceti korun za uvedené množství.)

Postup: Houby namočte asi tak v půlce šálku červeného vína (co zbyde, vypijte) a počkejte, až jím nasáknou. Rozpalte si hrnec a kápněte do něj trochu olivového oleje. Osmahněte na něm houby s pokrájeným česnekem a žampiony, přidejte vývar, portské a olivový olej s lanýžovou příchutí, poté sůl a pepř.

Vařte na mírném ohni pod pokličkou, až houby změknou. Nakonec rozmixujte, ale pozor, musí zůstat hrubší konzistence připomínající bláto s vůní, při níž se vám sbíhají sliny a která provokuje duši i tělo.

V mezičase si oblečte hezké šaty, provoňte se parfémem a polévku podávejte na nahřátých talířích - ozdobenou kysanou smetanou. Muž, kterému se tato polévka podává, poselství jistě pochopí. Pokud ne napoprvé, tak napodruhé určitě!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat