Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Večer ve znamení grilování: Jak nejlépe opéct párky nebo klobásy

Ano, to jsme MY ŽENY v redakci Bety.cz. Jsme jedinečné, tak jako každá z vás! Jsme jako puzzle, kde je na první pohled každý kousek jiný, ale když je dáte dohromady, perfektně to sedí!

Zobrazit další články autorky

9. 6. 2019 | Krok za krokem

Konečně zas nastává sezona grilování a opékání. Také si rádi pochutnáte na skvěle opečeném špekáčku či klobáse? Pak vězte, že abyste si jejich chuť opravdu užili, vyplatí se vědět, jak na ně.

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezoně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

Marinovat, či nikoli?

Toť otázka. Marinády se používají jak kvůli dochucení, tak z důvodu křehčení masa. U uzenin nás tak bude primárně zajímat chuť. Vybrali jste klobásu výraznějšího aroma? Pak marinádu raději vynechte a dejte vyniknout samotné chuti výrobku. Pokud jste ale pořídili klasičtější kousek bez dominantní chuti, dopřejte jemu i sobě – naložte ho do pivní nebo bylinkové marinády.

Jak na nejlepší klobásky

„Kliď se s tím nožem,“ řekl každý zkušený grill master. Klobásy před grilováním nikdy nenařezávejte! To je první a zároveň nejdůležitější pravidlo. Naříznutím dáte možnost uniknout šťávám a tuku, kterým vděčíme za onu výbornou chuť. Klobása zůstane suchá a uvnitř se nikdy nevytvoří teplo nutné pro dostatečné propečení.

Milované párečky

Kdo jako dítě nemiloval párky, ať hodí kamenem. Studené, vařené nebo opečené na pánvi. A co teprve ty ovoněné opravdovým ohněm? Zaručujeme, že se po nich slehne zem, jen co je na stůl donesete. A ani s dipem si nemusíte dělat starosti – tuhle práci za vás vyřeší kečup a hořčice.

Variace pro chuťové buňky

Rádi byste si dopřáli chutnou klobásku a zároveň žili zdravě? Udělejte si špíz! Kromě klobásy si připravte papriku, brambory, cibuli a rajčata. Při grilování pak špíz nezapomínejte potírat olejem se směsí koření.

Tipy pro zdravější grilování: Sezóna ještě nekončí!

Špagety s kapary

Špagety s kapary

21 hlasů
35min 891 kJ 80 Kč

Nejčtenější články

Tip na večeři

Plátky s ostružinovou omáčkou

8 hlasů
50min 559kJ 177 Kč

Vyzkoušejte netradičně maso s ostružinami.

Grilovaný jehněčí kebab

20 hlasů
50min 353kJ 280 Kč

Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na ch...