Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Máte už svůj termohrnek? Připravte si do něj netradiční nápoje

Barbora Křížková více informací

Propadla zumbě a harémovým kalhotám. Kdyby mohla, celý den by jedla čokoládu. Vysněná dovolená je v Mexiku po boku přítele Marka. Jako malá chtěla být baletkou.

Zobrazit další články autorky

08.02.2017 | Pomocníci do kuchyně

Pokukujete při cestě do práce po ostatních a závidíte jim teplou kávu v termohrnku, kterou si zvládnou během cestování vypít? Tak neváhejte a vyberte si i vy svůj stylový hrnek na cesty. Oceníte ho jak na teplé, tak i na studené nápoje. Je to zkrátka celoroční pomocník.

Zapomeňte na termosku od babičky, sice někteří je dnes obdivují jako retro, ale záleží jen na vás, jaký stylový hrnek si vyberete.

Termohrnky neudržují jen teplotu, ale mají také velmi praktické zavírání, které se vám jen tak neotevře. Takže je můžete s klidem vložit do kabelky, do tašky s notebookem nebo je používat v autě.

1. JOCO CUPS, termohrnek Blue - 350 ml, 390 Kč,
2. LAMART, termohrnek 0,4 l, 239 Kč,
3. STANLEY, termohrnek černý 470 ml, 1 100 Kč,
4. SAGAFORM, termošálek s čajovým sítkem 250 ml, 495 Kč,
5. KeepCup, Blueberry Small 227 ml, 279 Kč.

Pokud už jste si vybrali svého favorita, máme pro vás pár tipů na lahodné teplé nápoje. Kávu zvládne každý, a tak pro vás máme něco méně tradičního.

Nápoj plný vitaminů

Budete potřebovat:

  • 1,5 lžičky černého čaje,
  • 150 ml vody,
  • lžíci citronové šťávy,
  • lžíci šípkové šťávy,
  • 3 lžíce pomerančového džusu
  • med (podle chuti)

Černý čaj zalijte vodou a nechte louhovat přibližně 4 minuty. Do termohrnku si připravte pomerančový džus, citronovou a šípkovou šťávu, poté přilijte horký černý čaj. Vlažný nápoj si oslaďte medem a hurá na cesty.

Rooibos s mlékem

Budete potřebovat:

  • 300 ml připraveného čaje rooibos
  • 100 ml mléka
  • 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 6 semínek kardamomu
  • 2 kuličky černého pepře
  • 2 ks hřebíčku
  • špetku skořice
  • med (podle chuti)

Čaj nalijte do kastrůlku, přidejte zázvor, pepře, kardamom, hřebíček a skořici. Vše přiveďte k varu a povařte přibližně 10 minut, poté nápoj sceďte a nalijte rovnou do termohrnku. Dolijte mlékem a oslaďte medem podle chuti.

Velký test termosek, kde obstála oblíbená zimní výbava

Okoun pečený v těstíčku

Okoun pečený v těstíčku

7 hlasů
50min 772 kJ 135 Kč

Nejčtenější články

Tip na večeři

Polévka z jahod

11 hlasů
40min 824kJ 85 Kč

Studená jahodová polévka se sněhovými pusinkami.

Salát se smetanovým sýrem

10 hlasů
20min 471kJ 80 Kč

Zdravý jarní salát.