Prostreno.cz

Telecí maso jako minutka

Lahodné dezertní víno Marsala dodá skvělou chuť sladkým i slaným pokrmům.

13.09.2016 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

1040 kJ / 248 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso naklepejte plochou stranou paličky a obalte v mouce.
  2. V pánvi rozehřejte olej a máslo.
  3. Plátky masa po obou stranách opečte 2 - 3 minuty po každé straně.
  4. Maso vyndejte děrovanou lžící na nahřátý talíř a z obou stran osolte a opepřete.
  5. Na stejnou pánev nalijte víno, přiveďte k varu a přitom seškrabujte vařečkou všechny zbytky, které se přichytily na dno při pečení masa.
  6. Přilijte smetanu, přisypte pažitku a neustále míchejte, abyste získali hustou omáčku.
  7. Do omáčky vložte maso, prohřejte a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    113,64 g
  • Sacharidy:

    214,08 g
    • Cukry:

      18,91 g
  • Tuky:

    95,29 g
  • Vláknina:

    9,60 g

Aktivita pro spálení:

599 kcal
74

minut jízdy na kole

57

minut běhu

178

minut uklízení





Podobné recepty

Grilovaná telecí svíčková

(17 hlasů)
4h a 40min
1016 kJ

Plněné telecí plátky

(30 hlasů)
45min
1238 kJ

Pikantní telecí plátek

(12 hlasů)
1h a 10min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

smetana ke šlehání

340 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T36 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí maso jako minutka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba