Prostreno.cz

Zapečený tuřín

U nás opomíjená zelenina, vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 950 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky17g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupaný tuřín nakrájejte na tenké plátky.
  2. Plátky uložte do vymazané, zapékací misky a povrch posypte strouhankou.
  3. Smetanu promíchejte s vejci, medem, solí, pepřem, zázvorem a kořením. Smetanu můžete lehce zahřát, aby se med dobře rozpustil.
  4. Smetanou přelijte stejnoměrně tuřín a povrch lehce utlačte lžící.
  5. Nahoru položte plátky másla.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně hodinu.
  7. Na prvních třicet minut pečení tuřín přikryjte, pak dopečte nepřikryté.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený tuřín

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat