Prostreno.cz

Těstoviny s vepřovým masem

Těstoviny zapečené s masem a houbami.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 800 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy19g
tuky10g

Ingredience na

  • 300 g těstovin
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 šálek nasekané petrželky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks větší mrkve
  • 250 g žampionů
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 400 ml hovězí vývar
  • 200 ml smetany
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny sceďte, přidejte lžíci oleje a promíchejte je.
  2. Na 3 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso, nakrájené houby a restujte 10 minut.
  3. Maso dejte do velké mísy, k masu vmíchejte nasekanou petržel, nakrájený řapíkatý celer, nastrouhanou mrkev, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Nakonec maso promíchejte s těstovinami a strouhankou.
  5. Směs dejte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
  6. Vývar smíchejte se smetanou a maso s těstovinou přelijte.
  7. Pekáček dejte do trouby předehřáté na 190 °C pečte 30 minut.
  8. Těstoviny posypte strouhaným sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s vepřovým masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat