Těstoviny s vepřovým masem
Těstoviny zapečené s masem a houbami.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
800 kJ / 191 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy19g
tuky10g
Ingredience na
- 300 g
těstovin
- 4 lžíce
olivového oleje
- 500 g
mletého vepřového masa
- 1 hrnek
strouhanky
- 1 šálek
nasekané petrželky
- 2 stonky
řapíkatého celeru
- 1 ks
cibule
- 1 ks
větší mrkve
- 250 g
žampionů
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 400 ml
hovězí vývar
- 200 ml
smetany
- 120 g
strouhaného tvrdého sýra
- Na vymazání
- 2 lžíce
másla
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny sceďte, přidejte lžíci oleje a promíchejte je.
- Na 3 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso, nakrájené houby a restujte 10 minut.
- Maso dejte do velké mísy, k masu vmíchejte nasekanou petržel, nakrájený řapíkatý celer, nastrouhanou mrkev, podle chuti osolte a opepřete.
- Nakonec maso promíchejte s těstovinami a strouhankou.
- Směs dejte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
- Vývar smíchejte se smetanou a maso s těstovinou přelijte.
- Pekáček dejte do trouby předehřáté na 190 °C pečte 30 minut.
- Těstoviny posypte strouhaným sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby.