Prostreno.cz

Velikonoční králičí polévka

Španělská velikonoční polévka.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 448 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy21g
tuky2g

Ingredience na

  • 450 g králičího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 200 ml červeného vína
  • 1 ks bobkový list
  • 2 l studené vody
  • 2 ks mrkve
  • 150 g bílého zelí
  • 2 ks brambor
  • 120 g bílých fazolí - použijte z plechovky
  • 2 ks hřebíčku
  • 3 špetky soli
  • 6 ks sušených švestek - volitelné

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a dejte je do uzavíratelné misky.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, 1 oloupanou nakrájenou cibuli, bobkový list, víno, promíchejte a nechte přes noc v chladu.
  3. Maso vyndejte, osušte papírovou utěrkou a dejte do hrnce.
  4. Přidejte oloupané, nakrájené brambory, hřebíček, očištěnou, nakrájenou mrkev, nakrájené zelí, švestky, zalijte vodou, osolte a přikryté vařte, až je maso měkké.
  5. Do polévky přidejte scezené, propláchnuté fazole a vařte ještě 5 minut.
  6. Ve Španělsku přidávají do polévky sušené švestky, ale není to nutné, záleží na regionu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční králičí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat