Prostreno.cz

Rybí polévka

Zelenina, rybí maso a krevety.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 183 kJ / 43 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • 250 g koktejlových krevet
  • 500 g rybího filé
  • 200 g brambor
  • 200 g mrkve
  • 150 g dýně
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce másla - na krevety
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 1,5 l vody - nebo domácí vývar
  • 2 snítky čerstvého oregana - lístky

Postup přípravy

  1. Na lžíci másla orestujte očištěnou, nakrájenou zeleninu, zalijte ji vodou, nebo vývarem a uvařte ji doměkka.
  2. Pokud budete vařit jen s vodou, přidejte kostku vývaru.
  3. Uvařenou zeleninu i s vodou rozmixujte.
  4. K rozmixované zelenině vložte na malé kousky nakrájené rybí maso podle potřeby dochuťte solí, a vařte 10-15 minut, až budou ryby uvařené. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte vývar.
  5. Na 2 lžících másla krátce orestujte krevety.
  6. Polévku podávejte ozdobenou krevetami, posypanou lístky oregana.

TIP:

Můžete použít odřezky rybího masa, rybu čerstvou, chlazenou i mraženou, bez kostí!




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,31g
  • Sacharidy:

    87,40g
    • Cukry:

      2,13g
  • Tuky:

    175,71g
  • Vláknina:

    3,10g

Aktivita pro spálení: 43 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat