Prostreno.cz

Plněný lilek

Plátky lilku plněné rýží a mrkví.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 794 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy22g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 ks většího lilku
  • 5 špetek soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrnek vařené rýže - nejlépe Basmati
  • 1 lžíce směsi koření - skvělé je na grilovanou zeleninu
  • 1 ks velké rajče
  • 1 ks mrkev
  • 180 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 2 lžíce zelené petrželky - nasekané
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Konce lilku odkrojte a lilek nakrájejte podélně na plátky. Plátky posypte solí a dejte je stranou.
  3. V pánvi na oleji nechte zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidejte oloupané, drobně nakrájené rajče, oloupanou na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a 5 minut poduste. Nechte vychladnout.
  5. Plech vyložte pečícím papírem.
  6. Plátky lilku otřete papírovým ubrouskem a uložte je na plech.
  7. Plech vložte do trouby a lilek pečte 6 minut, lilek otočte a pečte ještě 5 minut, pak nechte lilek vychladnout.
  8. Podušenou zeleninu smíchejte s rýží, nasekanou petrželkou, 2 lžícemi nastrouhaného sýra a kořením.
  9. Na každý plátek lilku položte přibližně vrchovatou lžíci připravené náplně a lilek stočte jako roládu.
  10. Zapékací misku vymažte a lilek uložte do misky.
  11. Pečte 15 až 20 minut.
  12. Lilek posypte sýrem a nechte v troubě dokud se neroztaví sýr.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněný lilek

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat