Prostreno.cz

Pečené vepřové koleno

Šťavnaté maso s neodolatelnou, zkaramelizovanou kůrčičkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 429 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 ks velké vepřového kolena
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného černého pepře
  • 1 lžička semen fenyklu
  • 3 ks cibule
  • 3 stroužky česneku - jemně nasekaného
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • Na potření
  • 200 ml piva
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte česnek, fenykl, tymián, hořčici, vývar a promíchejte.
  4. Maso osolte, opepřete a vložte do vývaru. Přikryjte a pečte doměkka. Dopékejte odkryté.
  5. Aby mělo maso krásně zkaramelizovanou kůrčičku potřete maso občas během pečení pivem, ve kterém rozmíchejte 1 lžíci medu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(13 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(20 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečené vepřové koleno

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat