Prostreno.cz

Polévka s cizrnou

Sytá zeleninová polévka s cizrnou. V horkých letních dnech můžete podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 260 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g cizrny - mražená,nebo konzervovaná
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku - jemně nasekané
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks malého tuřínu
  • 1 ks kedlubny
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks brambor
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1,5 l vody
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky, papriku nakrájejte na kostičky.
  2. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  3. Přidejte nasekaný česnek a nakrájenou zeleninu. Zeleninu lehce orestujte.
  4. Přidejte rajský protlak a vodu.
  5. Podle chuti osolte, opepřete a přikryté vařte, až je zelenina měkká.
  6. V polovině vaření přidejte do polévky cizrnu.

TIP:

Polévku můžete dochutit sypkým bio zeleninovým vývarem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,74g
  • Sacharidy:

    237,70g
    • Cukry:

      31,73g
  • Tuky:

    112,04g
  • Vláknina:

    53,10g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z bílého chřestu

(1 hlasů)
50min
349 kJ

Zeleninová polévka

(2 hlasů)
35min
96 kJ

Bramborová polévka se smetanou

(1 hlasů)
55min
405 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat