Prostreno.cz

Pečená kambala

Lahodné bílé maso skryté pod skvrnitou hrbolatou kůží kambaly se dá připravit na desítky způsobů, platí ale, že méně je více.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 476 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce filety kambaly - 180-200 g
  • 1 kg brambor
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks malé chilli papričky - volitelné
  • 100 ml bílého vína
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte je na plátky a uložte je na dno vymazané zapékací misky.
  2. Přidejte na plátky pokrájenou cibuli, brambory osolte, přikryjte je alobalem a dejte do trouby předehřáté na 190 °C. Brambory můžete pokapat trochou másla. Pečte, až jsou brambory měkké. Brambory dopečte odkryté.
  3. V pánvi se 2 rozehřátými lžícemi oleje opečte jen zlehka na plátky pokrájený česnek a na plátky pokrájenou chilli papričku bez semínek.
  4. V jiné pánvi s rozehřátým olejem a máslem opečte osolené, opepřené porce ryby, ke konci pečení podlijte ryby vínem.
  5. Ryby podávejte s brambory a opečeným česnekem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,20g
  • Sacharidy:

    133,70g
    • Cukry:

      18,33g
  • Tuky:

    266,19g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaný pstruh

(3 hlasů)
1h a 10min
440 kJ

Losos s kurkumou a citróny

(4 hlasů)
45min
1223 kJ

Ryba pečená s pestem

(3 hlasů)
55min
747 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená kambala

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat