Prostreno.cz

Jehněčí kotletky se zeleninou

Kotletky se zeleninou, pečené v troubě.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 914 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  2. Kotletky očistěte od povrchového tuku.
  3. Maso zprudka zatáhněte po obou stranách na pánvi s olejem (asi 2 minuty z každé strany). Pak kotletky uložte do pekáčku.
  4. Maso osolte, opepřete, kolem masa nasypte nakrájenou zeleninu, přidejte snítky oregana, podlijte vínem, ve kterém rozmíchejte med a v troubě předehřáté na 140 °C pečte přibližně 40 minut. Kotletky v polovině pečení otočte. Pokud je třeba, podlijte kotletky trochou vody, nebo vývaru.
  5. Podávejte posypané jemně nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,37g
  • Sacharidy:

    290,01g
    • Cukry:

      104,20g
  • Tuky:

    128,41g
  • Vláknina:

    76,20g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované placičky z jehněčího masa

(7 hlasů)
30min
765 kJ

Jehněčí plátky na zázvoru

(1 hlasů)
1h a 40min
1054 kJ

Jehněčí kotletky s hruškami

(1 hlasů)
40min
683 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat