Prostreno.cz

Hovězí guláš se zelím

Guláš, který bude chutnat s chlebem i knedlíkem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 396 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks velké cibule
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 0,5 lžičky mleté pálivé papriky
  • 0,5 lžičky soli
  • 170 g rajského protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 ks brambor
  • 400 g bílého zelí

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso, papriku, kmín a maso orestujte.
  3. Maso osolte, přidejte rajský protlak, zalijte vodou tak, aby bylo vše zakryté a přikryté duste přibližně hodinu.
  4. K masu přidejte oloupané, nakrájené brambory a na nudličky pokrájené zelí.
  5. Ve 100 ml vody rozmíchejte mouku a přidejte ji k masu.
  6. Vařte, až je vše měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,60g
  • Sacharidy:

    280,30g
    • Cukry:

      29,53g
  • Tuky:

    154,14g
  • Vláknina:

    86,00g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Plzeňský guláš

(8 hlasů)
2h a 30min
428 kJ

Dušené hovězí s houbami a paprikou

(2 hlasů)
1h a 50min
592 kJ

Zapečená bramborová kaše

(6 hlasů)
1h a 45min
584 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí guláš se zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat