Rybí filé s liškami
Netradiční, ale skvělá kombinace ryby a hub.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
582 kJ / 139 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky10g
Ingredience na
- 700 g
rybího filé
- dle vlastního výběru
- 6 lžic
másla
- 1 lžíce
oleje
- 0,5 lžičky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 300 g
lišek, nebo jiných hub
- 3 lžíce
másla
- 1 ks
cibule
- 300 ml
smetany
- 1 lžička
dijonské hořčice
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
- Přidejte pokrájené houby, smetanu, hořčici, podle chuti osolte, opepřete a duste 25 minut.
- V jiné pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a lžíci oleje.
- Porce ryby osolte, opepřete a zvolna opečte na másle s olejem.
- Ryby podávejte s houbovou omáčkou.
TIP:
Houby můžete použít sušené, které předem namočte v teplé vodě.