Prostreno.cz

Rybí filé s liškami

Netradiční, ale skvělá kombinace ryby a hub.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 582 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g rybího filé - dle vlastního výběru
  • 6 lžic másla
  • 1 lžíce oleje
  • 0,5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 300 g lišek, nebo jiných hub
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 300 ml smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  2. Přidejte pokrájené houby, smetanu, hořčici, podle chuti osolte, opepřete a duste 25 minut.
  3. V jiné pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a lžíci oleje.
  4. Porce ryby osolte, opepřete a zvolna opečte na másle s olejem.
  5. Ryby podávejte s houbovou omáčkou.

TIP:

Houby můžete použít sušené, které předem namočte v teplé vodě.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s liškami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat