Prostreno.cz

Polévka s brambory, pórkem a klobásou

Sametově hladká bramborová polévka ve španělském stylu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 385 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks velkého pórku - pouze bílá a světle zelená část
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 6 stroužků česneku
  • 400 g brambor
  • 1,5 l domácího kuřecího vývaru - nebo zeleninového
  • 1 ks klobása Chorizo
  • 1 hrnek zelené petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Na 2 lžících oleje nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli a pórek.
  3. Přidejte na plátky nakrájený česnek a míchejte 1 minutu.
  4. Přidejte brambory, vývar a vařte, až jsou brambory měkké, pak polévku rozmixujte.
  5. Mezitím na dvou lžících oleje orestujte nakrájenou klobásu (nakrájejte na plátky, pak na proužky).
  6. Polévku podávejte s orestovanou klobásou, posypanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,90g
  • Sacharidy:

    71,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    150,57g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s brambory, pórkem a klobásou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat