Prostreno.cz

Ryba s citronovou omáčkou

Vyzkoušejte Italský recept na přípravu ryby s citronovo-máslovou omáčkou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 785 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé tresky - candát, platýz nebo jiná ryba
  • 5 špetek soli
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla na omáčku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 80 ml citronové šťávy
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hodně studeného másla
  • 0.5 hrnku čerstvého kopru - nasekaného

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte a opečte na 4 lžících másla a lžíci oleje.
  2. V rendlíku nechte rozehřát 4 lžíce másla, přidejte mouku a připravte světlou jíšku.
  3. Jíšku zalijte smetanou a vařte 10 minut. Pomalu za stálého míchání přidejte citronovou šťávu.
  4. Podle chuti osolte a vmíchejte kopr a studené máslo.
  5. Ryby podávejte přelité omáčkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s citronovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat