Prostreno.cz

Nakládané lišky

Houby, pokud je nesníte vám vydrží až do jara.

  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 382 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Houby rychle omyjte pod tekoucí studenou vodou.
  2. Povařte je 10 minut v mírně osolené a okyselené vodě. Pak je dejte na cedník a přelijte je studenou vodou.
  3. Vychladlé houby nasypte do sklenic.
  4. Suroviny na nálev povařte a ne příliš vařícím nálevem zalijte houby tak, aby houby nevyčnívaly a hladina sahala asi centimetr pod okraj sklenice.
  5. Sklenice uzavřete víčky a sterilujte 50 minut při 90 °C.
  6. Sklenice uložte na chladné a tmavé místo.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Nakládané lišky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat