Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Nakládané lišky

lentilka
0hlasů
Hodnotit

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

125 kJ

energetická hodnota na 100g

30 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky6g sacharidy1g bílkoviny

Houby, pokud je nesníte vám vydrží až do jara.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1.3 kg lišek
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 lžíce octa
  • Na zálivku
  • 1 l vody
  • 0.5 hrnku pískového cukru
  • 1 lžička soli
  • 10 kuliček bílého pepře
  • 10 kuliček růžového pepře
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 ks bobkového listu
  • 200 ml bílého vinného octa

Postup přípravy

  • Houby rychle omyjte pod tekoucí studenou vodou.
  • Povařte je 10 minut v mírně osolené a okyselené vodě. Pak je dejte na cedník a přelijte je studenou vodou.
  • Vychladlé houby nasypte do sklenic.
  • Suroviny na nálev povařte a ne příliš vařícím nálevem zalijte houby tak, aby houby nevyčnívaly a hladina sahala asi centimetr pod okraj sklenice.
  • Sklenice uzavřete víčky a sterilujte 50 minut při 90 °C.
  • Sklenice uložte na chladné a tmavé místo.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

11 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Marinované houby

Marinované houby

3 hlasy
30min 262 kJ 50 Kč
Nakládaná dýně s chilli papričkou

Nakládaná dýně s chilli papričkou

0 hlasů
3h a 0min 279 kJ 99 Kč
Pikantní nakládaná cuketa

Pikantní nakládaná cuketa

1 hlas
0min 318 kJ 99 Kč
Paprikový chilli džem

Paprikový chilli džem

0 hlasů
1h a 15min 181 kJ 150 Kč
Švestkový džem s ořechy

Švestkový džem s ořechy

2 hlasy
2h a 50min 777 kJ 80 Kč
Jablečné čatní

Jablečné čatní

0 hlasů
1h a 5min 338 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření