Hovězí dušené s anglickou slaninou
Dušené hovězí maso s červeným vínem a zeleninou.
-
3h a 0min
20min příprava
2h a 40min vaření
-
569 kJ / 136 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky6g
Ingredience na
- 200 g
libové anglické slaniny
- nakrájená na kostičky
- 4 lžíce
oleje
- 800 g
hovězího masa
- zadní,kýta ,falešná svíčková
- 1 ks
velké mrkve
- oloupaná ,nakrájená na kostky
- 4 ks
brambor
- oloupané,nakrájené na čtvrtky
- 2 ks
oloupané šalotky
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 2 lžíce
instantní jíšky
- 500 ml
červeného vína
- 400 ml
domácího hovězího vývaru
- 2 lžíce
rajčatového protlaku
- 2 stroužky
česneku
- 0.5 lžíce
sušeného tymiánu
- 2 ks
bobkového listu
- Na posypání
- 1 hrst
petrželky
- nasekané
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Maso nakrájejte na kostky a orestujte ho v pekáčku na oleji spolu s nakrájenou slaninou.
- Přidejte nakrájený česnek, maso osolte, opepřete, přidejte bobkový list, tymián, víno, 200 ml vývaru, přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Duste až je maso skoro měkké.
- Pak k masu přidejte šalotky, mrkev, brambory, rajčatový protlak, zbývající vývar a duste, až je vše měkké.
- Šťávu podle potřeby zahustěte instantní jíškou.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou.