Prostreno.cz

Hovězí dušené s anglickou slaninou

Dušené hovězí maso s červeným vínem a zeleninou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 569 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky6g

Ingredience na

  • 200 g libové anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 4 lžíce oleje
  • 800 g hovězího masa - zadní,kýta ,falešná svíčková
  • 1 ks velké mrkve - oloupaná ,nakrájená na kostky
  • 4 ks brambor - oloupané,nakrájené na čtvrtky
  • 2 ks oloupané šalotky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • 500 ml červeného vína
  • 400 ml domácího hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • Na posypání
  • 1 hrst petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Maso nakrájejte na kostky a orestujte ho v pekáčku na oleji spolu s nakrájenou slaninou.
  3. Přidejte nakrájený česnek, maso osolte, opepřete, přidejte bobkový list, tymián, víno, 200 ml vývaru, přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Duste až je maso skoro měkké.
  4. Pak k masu přidejte šalotky, mrkev, brambory, rajčatový protlak, zbývající vývar a duste, až je vše měkké.
  5. Šťávu podle potřeby zahustěte instantní jíškou.
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené s anglickou slaninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat