Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Koláč se sušenými meruňkami

sun
1hlas
Hodnotit

60min

25min příprava

35min vaření

1468 kJ

energetická hodnota na 100g

190 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:19g tuky31g sacharidy6g bílkoviny

Koláč s křupavými mandlemi, čokoládou a meruňkami. Výborný jako pohoštění například pro koledníky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 120 g sušených meruněk
  • 80 g plátků mandlí
  • 220 g 70% čokolády - jemně nasekané
  • 130 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce vína Marsala nebo sherry
  • 0.5 lžíce dřeně vanilkového lusku
  • 180 g hnědého cukru
  • 160 g másla
  • 1 špetka jedlé sody

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 170 °C.
  • Pekáček, nebo vyšší plech (přibližně 40x30 cm) vyložte pečícím papírem.
  • Víno zahřejte na mírném ohni. Přidejte nasekané meruňky a nechte je 10 minut namočené.
  • Čokoládu společně s máslem nechte rozpustit ve vodní lázni, pak nechte vychladnout.
  • Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem do krému.
  • Přidejte dřeň vanilky, čokoládu s máslem a prosetou mouku s jedlou sodou.
  • Nakonec přidejte do směsi mandle a meruňky i s vínem.
  • Těsto nalijte do připraveného pekáčku. Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, podle výkonu trouby.
  • Vychladlý koláč nakrájejte na kostky. Před nakrájením můžete koláč ozdobit mandlemi a čokoládou.
TIP:

Pokud nemáte požadované víno, použijte suché červené víno.

Jablka plněná sýrem

Jablka plněná sýrem

1 hlas
45min 821kJ 110 Kč
Cuketový koláč s kakaem

Cuketový koláč s kakaem

1 hlas
1h a 15min 941kJ 110 Kč

Podobné recepty

Cupcakes s malinami

Cupcakes s malinami

2 hlasy
2h a 5min 1128 kJ 170 Kč
Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

6 hlasů
0min 790 kJ 80 Kč
Kokosová rýže s mangem

Kokosová rýže s mangem

5 hlasů
55min 543 kJ 170 Kč
Velikonoční roláda

Velikonoční roláda

1 hlas
55min 1350 kJ 99 Kč
Bábovka s hruškami a čokoládou

Bábovka s hruškami a čokoládou

1 hlas
1h a 30min 897 kJ 110 Kč
Dezert z manga

Dezert z manga

0 hlasů
15min 389 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření