Prostreno.cz

Koláč se sušenými meruňkami

Koláč s křupavými mandlemi, čokoládou a meruňkami. Výborný jako pohoštění například pro koledníky.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 1474 kJ / 352 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy31g
tuky19g

Ingredience na

  • 120 g sušených meruněk
  • 80 g plátků mandlí
  • 220 g 70% čokolády - jemně nasekané
  • 130 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce vína Marsala nebo sherry
  • 0.5 lžíce dřeně vanilkového lusku
  • 180 g hnědého cukru
  • 160 g másla
  • 1 špetka jedlé sody

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Pekáček, nebo vyšší plech (přibližně 40x30 cm) vyložte pečícím papírem.
  3. Víno zahřejte na mírném ohni. Přidejte nasekané meruňky a nechte je 10 minut namočené.
  4. Čokoládu společně s máslem nechte rozpustit ve vodní lázni, pak nechte vychladnout.
  5. Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem do krému.
  6. Přidejte dřeň vanilky, čokoládu s máslem a prosetou mouku s jedlou sodou.
  7. Nakonec přidejte do směsi mandle a meruňky i s vínem.
  8. Těsto nalijte do připraveného pekáčku. Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, podle výkonu trouby.
  9. Vychladlý koláč nakrájejte na kostky. Před nakrájením můžete koláč ozdobit mandlemi a čokoládou.

TIP:

Pokud nemáte požadované víno, použijte suché červené víno.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Koláč se sušenými meruňkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat