Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Candát s houbami

lanvin
2hlasy
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

559 kJ

energetická hodnota na 100g

340 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky2g sacharidy7g bílkoviny

Opečenou rybu skvěle doplňuje máslová omáčka s houbami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g candáta - čerstvý, nebo chlazený
  • 5 lžic másla
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky kajenského pepře - volitelné
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g žampiónů, nebo jiných hub
  • Na omáčku
  • 2 ks šalotky
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 120 g studeného másla
  • 120 ml 33% smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  • Víno nalijte do rendlíku.
  • Oloupanou šalotku velmi jemně nakrájejte, nasypte ji do vína a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  • Přidejte smetanu a vařte 5 minut.
  • Snižte na nejnižší teplotu a k šalotce za stálého šlehání přidejte 120 g nakrájeného másla, už nevařte!! Dochuťte solí a citronovou šťávou.
  • Houby nakrájejte na plátky a poduste je na 2 lžících másla a 1 lžíci oleje. Duste, až se odpaří voda z hub.
  • K houbám přidejte 3 lžíce másla, osolené porce ryby a ryby opečte z obou stran. Ryby můžete posypat kajenským pepřem.
  • Ryby podávejte s máslovou omáčkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rybí karbanátky s hráškem

Rybí karbanátky s hráškem

1 hlas
1h a 30min 723 kJ 180 Kč
Rybí filé s bylinkovým přelivem

Rybí filé s bylinkovým přelivem

0 hlasů
35min 797 kJ 190 Kč
Sumec v těstíčku s nivou

Sumec v těstíčku s nivou

1 hlas
50min 716 kJ 280 Kč
Krevety s bylinkami

Krevety s bylinkami

2 hlasy
0min 346 kJ 240 Kč
Ryba dušená s jarními kopřivami

Ryba dušená s jarními kopřivami

1 hlas
50min 436 kJ 220 Kč
Treska s bylinkovou strouhankou

Treska s bylinkovou strouhankou

0 hlasů
1h a 5min 390 kJ 290 Kč

Články nejen o vaření