Prostreno.cz

Candát s houbami

Opečenou rybu skvěle doplňuje máslová omáčka s houbami.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g candáta - čerstvý, nebo chlazený
  • 5 lžic másla
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky kajenského pepře - volitelné
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g žampiónů, nebo jiných hub
  • Na omáčku
  • 2 ks šalotky
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 120 g studeného másla
  • 120 ml 33% smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Víno nalijte do rendlíku.
  2. Oloupanou šalotku velmi jemně nakrájejte, nasypte ji do vína a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  3. Přidejte smetanu a vařte 5 minut.
  4. Snižte na nejnižší teplotu a k šalotce za stálého šlehání přidejte 120 g nakrájeného másla, už nevařte!! Dochuťte solí a citronovou šťávou.
  5. Houby nakrájejte na plátky a poduste je na 2 lžících másla a 1 lžíci oleje. Duste, až se odpaří voda z hub.
  6. K houbám přidejte 3 lžíce másla, osolené porce ryby a ryby opečte z obou stran. Ryby můžete posypat kajenským pepřem.
  7. Ryby podávejte s máslovou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,30g
  • Sacharidy:

    73,50g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    286,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 132 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí polévka

(2 hlasů)

Dušené houby se šalotkou

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Candát s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat