Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík dušený s pórkem a mrkví

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

384 kJ

energetická hodnota na 100g

290 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky2g sacharidy6g bílkoviny

Jemné, zdravé králičí maso dušené na víně se zeleninou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1400 g naporcovaného králíka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks šalotky
  • 1 ks pórku
  • 2 ks mrkve
  • 8 lžic oleje
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 ks bobkového listu
  • 10 kuliček pepře
  • 1 špetka sušeného rozmarýnu
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  • Maso osolte a opečte ze všech stran v pekáčku na oleji.
  • Přidejte oloupanou nakrájenou šalotku a česnek, hřebíček, bobkový list, celý pepř, očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený pórek (můžete dát i kousek zelené části pórku).
  • Posypte rozmarýnem a tymiánem.
  • Podlijte vínem, vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
Dezert s ricottou a mangem

Dezert s ricottou a mangem

30min 422kJ 150 Kč

Podobné recepty

Králík pečený se zeleninou

Králík pečený se zeleninou

6 hlasů
1h a 50min 1528 kJ 220 Kč
Králík na bílém víně s mandlemi

Králík na bílém víně s mandlemi

2 hlasy
1h a 50min 775 kJ 330 Kč
Dušený králík s houbami

Dušený králík s houbami

0 hlasů
2h a 0min 331 kJ 175 Kč
Králík na bílém víně

Králík na bílém víně

2 hlasy
1h a 50min 650 kJ 300 Kč
Králík s houbami a zeleninou

Králík s houbami a zeleninou

2 hlasy
1h a 50min 366 kJ 260 Kč
Králík dušený s celerem a mrkví

Králík dušený s celerem a mrkví

0 hlasů
1h a 55min 327 kJ 310 Kč

Články nejen o vaření