Prostreno.cz

Risoto po farmářsku podle Itala v kuchyni

Ta nejsvěžejší varianta skvostného italského risotta je tu! Zkuste ji zvlášť na jaře, kdy má chřest zelenou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 25min

    5min příprava

    20min vaření

  • 475 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky2g

Ingredience na

  • 320 g rýže - carnaroli
  • 6 ks zeleného chřestu
  • 150 g cukrového hrášku
  • 150 g fazolových lusků
  • 2 dcl bílého vína
  • zeleninový vývar
  • 1 hrst parmezánu - strouhaného
  • šalotka
  • petrželka
  • máta
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji osmažte na jemno nakrájenou šalotku, přisypejte rýži a zalijte bílým vínem. Postupně přilévejte vývar.
  2. Chřest, fazolky i lusky nakrájejte na stejně velké kusy a přidejte k rýži. Pomalu vařte asi 20 minut.
  3. Na závěr přidejte nasekanou petrželku a mátu. Podle chuti dosolte, zasypejte parmezánem a můžete podávat.

TIP:

Rizoto po farmářsku obsahuje zelený chřest, který je prý jako Ital stále na sluníčku. Ten nejjemnější – bílý – na světlo nepřijde vůbec. Chřest, který ve starověkém Římě vnímali jako léčivou bylinu, doplní ještě čerstvé lusky mladých fazolek, máslo, zelená petržel a sýr.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,60g
  • Sacharidy:

    150,40g
    • Cukry:

      10,64g
  • Tuky:

    130,98g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Risoto po farmářsku podle Itala v kuchyni

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat