Prostreno.cz

Risoto po farmářsku podle Itala v kuchyni

Ta nejsvěžejší varianta skvostného italského risotta je tu! Zkuste ji zvlášť na jaře, kdy má chřest zelenou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 25min

    5min příprava

    20min vaření

  • 456 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy17g
tuky2g

Ingredience na

  • 320 g rýže - carnaroli
  • 6 ks zeleného chřestu
  • 150 g cukrového hrášku
  • 150 g fazolových lusků
  • 2 dcl bílého vína
  • zeleninový vývar
  • 1 hrst parmezánu - strouhaného
  • šalotka
  • petrželka
  • máta
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji osmažte na jemno nakrájenou šalotku, přisypejte rýži a zalijte bílým vínem. Postupně přilévejte vývar.
  2. Chřest, fazolky i lusky nakrájejte na stejně velké kusy a přidejte k rýži. Pomalu vařte asi 20 minut.
  3. Na závěr přidejte nasekanou petrželku a mátu. Podle chuti dosolte, zasypejte parmezánem a můžete podávat.

TIP:

Rizoto po farmářsku obsahuje zelený chřest, který je prý jako Ital stále na sluníčku. Ten nejjemnější – bílý – na světlo nepřijde vůbec. Chřest, který ve starověkém Římě vnímali jako léčivou bylinu, doplní ještě čerstvé lusky mladých fazolek, máslo, zelená petržel a sýr.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,60g
  • Sacharidy:

    147,00g
    • Cukry:

      15,64g
  • Tuky:

    130,98g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 109 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto se sušenými houbami

(23 hlasů)
35min
801 kJ

Rizoto s pórkem a slaninou

(21 hlasů)
50min
616 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Risoto po farmářsku podle Itala v kuchyni

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat